Je zou denken dat er een dag komt dat we door de soeprecepten heen zijn. Maar dat kan je nog wel eens vies tegenvallen. We hebben nog best wel wat soepen voor jullie in petto.
Dit is dan ook een waardige toevoeging aan onze soepencollectie. Een heerlijk smaakvolle soep!
Ben je niet zo gek op koriander, dan verwijzen we je graag door naar de tips en tricks bij dit recept.
Dit heb je nodig (1.200 ml)
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 500 gr wortels
- 3 cm gember
- 1000 ml groentebouillon
- 25 ml kookroom
- 50 gr feta
- koriander
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten
- Snipper het uitje en hak de knoflook fijn.
- Rasp de wortels en snijd in plakjes. Snijd ook de gember klein.
- Fruit de ui aan met de knoflook en voeg na een paar minuten de gember en wortels toe.
- Bak op hoog vuur ongeveer 5 minuten.
- Voeg de groentebouillon toe en laat met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten koken.
- Laat de soep iets afkoelen en maak er een gladde massa van met de blender of staafmixer.
- Roer de kookroom erdoor en maak op smaak met peper en zout.
- Dien op met (verkruimelde) feta en koriander.
Tips en tricks
- Houd je niet van koriander? Vervang het dan door tijm.
Voedingswaarde (per 100 ml)
- Kcal: 41
- Eiwit: 1 gram
- Koolhydraten: 4 gram
- Vet: 2 gram
- Vezels: 1 gram
Ik vraag mij altijd af, hoeveel is nu precies 3 cm gember? De stukken zijn toch allemaal verschillend van dikte?
het zal ongeveer 3 cm zijn, dat komt niet op een mm denk ik , en als je een liefhebber bent van Gember zoals ik doe je er misschien wel 4 in … beetje eigen inzicht ook . ,
Hij is heerlijk met tijm ipv koriander voor mij en naast de verse gember heb ik ook wat gember poeder gebruikt .