Recept inspiratie

Recepten met wraps

Wrap it up! Of je ze nu dichtvouwt of -rolt, gerechten met wraps zijn over het algemeen super easy om klaar te maken. Vul het met een lekkere combi van vlees en saus zoals gyros, beleg ‘m vegetarisch met hummus en paprika als lunch, maak er een goedgevulde tomatensaus omheen zoals onze enchiladas, of snijd ze klein als lekker borrelhapje.

Kortom, met wraps kun je echt superveel! We denken dat er nooit een dag zal komen waarop er geen wrapgerecht meer te bedenken valt đŸ™‚

Huevos rancheros

Officieel wordt huevos rancheros als ontbijt geserveerd in Mexico, dat vonden wij een beetje heftig. Als lunch – of diner? – vinden wij hem beter geschikt, maar kies vooral waar jij zin in hebt đŸ™‚

Bekijk het recept: huevos rancheros.
Huevos rancheros

Gyros

Hmm er gaat niet boven een lekkere Griekse gyros! Supermakkelijk ook, je gebruikt in dit recept dus een wrap in plaats van het welbekende ‘pita gyros’. Overigens: als je liever een pita eet dan houden wij je niet tegen hoor!

Bekijk het recept: gyros.

Lunchwrap met serranoham en heksenkaas

Dit is nog eens next level lunchen. Heel wat anders dan die boterham! Met slechts enkele ingrediĂ«nten geniet je van deze lekkere lunchwrap die je ook prima kleiner kunt snijden voor de borrel đŸ™‚

Bekijk het recept: lunchwrap met serranoham en heksenkaas.
Lunchwrap met serranoham en heksenkaas

Burritos met gegrilde kip en guacamole

Burrito’s met kip en quacamole is altijd een goed idee, toch? Knapperige paprika, romige quacamole en lekker gegrilde kip. En dat in een burrito!

Bekijk het recept: burritos met gegrilde kip en guacamole.
Burritos met gegrilde kip en guacamole

Snelle pizzawrap

Een pizzawrap zelf maken heb je echt zo gepiept. Je doet erop wat je het lekkerst vindt of wat je nog hebt liggen en hij hoeft niet zo lang in de oven. Wij hebben natuurlijk ook recepten voor je die wij zelf het lekkerst vinden: eentje met tonijn, en een met rauwe ham.

Bekijk het recept: snelle pizzawrap.
Snelle pizzawrap

Wraps met gerookte kip en pesto

Opnieuw in de categorie weinig ingrediënten en supersnel een smaakvol lunch of borrelhapje recept. Deze wrap maar je met gerookte kipfilet, knapperige rucola en pesto.

Bekijk het recept: wraps met gerookte kip en pesto.
Wraps met gerookte kip en pesto

Mexicaanse tortillataart

Of je wraps nodig hebt voor een Mexicaanse tortillataart. Nou en of! Deze taart is niet alleen ontzettend lekker maar staat ook nog eens superleuk op tafel. Zo’n gelaagd puntje op je bord ziet er leuk uit, maar hij zal er niet lang op liggen kunnen we je vertellen đŸ˜‰

Bekijk het recept: Mexicaanse tortillataart.
Mexicaanse tortillataart

Carpacciowrap

Hoera, nog een ‘koude’ wrap! We hebben inmiddels een collectie van drie stuks, met de twee van hierboven erbij. En wat een regelrechte topper is deze carpacciowrap! Hij werd supergoed ontvangen door jullie en gaat nog steeds lekker. Heerlijk is ‘ie!

Bekijk het recept: carpacciowrap.
Carpacciowraps met Parmezaanse kaas en rucolamelange

Enchilladas

Enchiladas maak je van maĂ¯stortilla’s, en burrito’s van de ‘normale’ tortilla van bloem. Wij vinden dit recept de maĂ¯stortilla lekkerder, maar een gewone kan ook hoor! Deze enchiladas maak je met een heerlijke tomatensaus met gehakt en paprika. En er gaat kaas op, yes!! En die pit, die bepaal je lekker zelf.

Bekijk het recept: enchiladas met pit.
Enchiladas met pit

Zelf aan de slag met het maken van tortilla’s? Bekijk dan hier hoe je zelf tortilla’s maakt.

Over de schrijver

Femke

Laat een reactie achter