Diner

Wraps met bonensalsa en avocado

Van de foto bij dit recept worden wij helemaal gelukkig! Dat hebben we helemaal te danken aan ons lid Christa! Zij stuurde dit recept onlangs in als suggestie. En zonder recept geen foto.

Oké, die foto mag er wezen, maar dit recept ook hoor! Het is een verrassend vullend vegetarisch diner met een Mexicaans tintje.

Bovendien tover je dit recept gemakkelijk om naar een frisse lunchsalade. Laat de wraps weg en mix de ingrediënten in een saladekom. Bedankt voor deze extra toevoeging Christa.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 avocado
  • 1 (kleine) rode ui
  • 5 ml citroensap
  • 60 gr kidneybonen
  • 70 gr maïs
  • 125 gr cherrytomaten
  • 0,5 rode paprika
  • 0,5 tl gemalen komijnzaad
  • 5 ml olijfolie
  • 4 wraps (van 40 gr per stuk)
  • 30 gr veldsla

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten

  • Ontpit de avocado. Schep het vruchtvlees uit de beide helften en prak dit met een vork tot een smeuïge massa.
  • Snipper het rode uitje zo fijn mogelijk. Voeg de uisnippers toe aan de geprakte avocado en maak het geheel op smaak met citroensap en peper.
  • Laat de kidneybonen en maïs uitlekken. Snijd ondertussen de cherrytomaten in kwarten en de rode paprika in korte, dunne reepjes. Meng alles door elkaar en maak op smaak met gemalen komijnzaad, peper, de olijfolie en eventueel zout.
  • Beleg de wraps met het avocadomengsel. 
  • Verdeel nu het maïs-bonenmengsel erover en top af met de veldsla. 
  • Rol de wraps op. Snijd ze één keer schuin doormidden en zet eventueel vast met een prikker.

Tips en tricks

  • Je kunt in plaats van veldsla ook wat verse basilicum fijn snijden en door het maïs-bonenmengsel doen. Smaak- en calorietechnisch kun je het prima allebei doen.
  • Heb je een wrap over? Pak ‘m in in vershoudfolie en eet de wrap morgen als lunch. De smaken hebben in de koelkast een nachtje de tijd om in te trekken. Het zal er zeker niet minder om smaken. De avocado zal wel verkleuren. Dit kun je deels tegengaan door wat extra citroensap op de wrapvulling te sprenkelen voordat het de koelkast in gaat.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 551
  • Eiwit: 14,5 gram
  • Koolhydraten: 73,9 gram
  • Vet: 24,0 gram
  • Vezels: 11,1 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

3 reacties

  • Heb ik het goed dat deze recepten niet in jullie kookboeken die ik heb van jullie staan?
    Afvallen met gezond en vooral lekker eten
    Heerlijke zomer & Heerlijke winter
    Vr groet,
    Mieke Petri

Laat een reactie achter