Lunch Tussendoortjes & snacks

Wraps met gerookte kip en pesto

Wraps met gerookte kip en pesto

Wraps doen het altijd goed op verjaardagen. Vaak worden ze gevuld met zalm en roomkaas (wat ook heerlijk is) maar dit keer hebben we er wat anders in gedaan. We hadden namelijk nog wat ingrediënten van onze zelfgemaakte pesto over. Leuk om er dan meteen een nieuw recept mee te maken.

Je kunt deze wraps ook eten als lunch. Dat is ook een lekker hapje 😉

Dit heb je nodig (voor 4 wraps)

  • 20 gr pijnboompitten
  • 25 gr groene pesto
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • 4 grote wraps
  • 120 gr gerookte kip (in plakken)
  • een klein zakje rucola (of een restje)
  • 25 gr Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op laag vuur tot ze mooi bruin zijn.
  • Meng de pesto en Griekse yoghurt door elkaar.
  • Besmeer een wrap (helemaal) met een dun laagje van het pesto-yoghurt mengsel.
  • Leg de gerookte kip erop en doe er wat rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas op
  • Rol de wrap op en snijd ‘m in kleine stukjes (als hapje) of laat ‘m heel.

Tips & tricks

  • Je kunt de Griekse yoghurt ook (deels) vervangen door mayonaise. Hiervan wordt het geheel wat romiger. Wij hebben er dit keer voor gekozen om het gezond te houden en moeten eerlijk zeggen dat we de mayonaise totaal niet hebben gemist.
  • Maak je de wraps als hapje? Vergeet dan niet om een paar stukjes voor jezelf in de keuken te verstoppen voordat je de schaal rond laat gaan 😉

Voedingswaarde (per wrap)

  • Kcal: 258
  • Eiwit: 13,8 gram
  • Koolhydraten: 22,9 gram
  • Vet: 12,1 gram
  • Vezels: 1,3 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

Laat een reactie achter