Lunch Tussendoortjes & snacks

Wraps met gerookte kip en pesto

Wraps met gerookte kip en pesto

Wraps doen het altijd goed op verjaardagen. Vaak worden ze gevuld met zalm en roomkaas (wat ook heerlijk is) maar dit keer hebben we er wat anders in gedaan. We hadden namelijk nog wat ingrediënten van mijn zelfgemaakte pesto over.

Wij hebben ze overigens niet gegeten als hapje, maar als lunch. En dat beviel erg goed.

Dit heb je nodig (voor 4 wraps)

  • 20 gr pijnboompitten
  • 25 gr groene pesto
  • 50 gr Griekse yoghurt
  • 4 grote wraps
  • 120 gr gerookte kip (in plakken)
  • een klein zakje rucola (of een restje)
  • 25 gr Parmezaanse kaas
  • een klein zakje rucola (of een restje)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan op laag vuur tot ze mooi bruin zijn.
  • Meng de pesto en Griekse yoghurt door elkaar.
  • Besmeer een wrap (helemaal) met een dun laagje van het pesto-yoghurt mengsel.
  • Leg de gerookte kip erop en doe er wat rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas op
  • Rol de wrap op en snijd ‘m in kleine stukjes (als hapje) of laat ‘m heel.

Tips & tricks

  • Je kunt de Griekse yoghurt ook (deels) vervangen door mayonaise. Hiervan wordt het geheel wat romiger. Wij hebben er dit keer voor gekozen om het gezond te houden en moeten eerlijk zeggen dat we de mayonaise totaal niet hebben gemist.
  • Maak je de wraps als hapje? Vergeet dan niet om een paar stukjes voor jezelf in de keuken te verstoppen voordat je de schaal rond laat gaan 😉

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 258
  • Eiwit: 13,8 gram
  • Koolhydraten: 22,9 gram
  • Vet: 12,1 gram
  • Vezels: 1,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

  • Geweldige recepten morgen meteen aan de slag door medicijn gebruik 9kilo aangekomen en gestopt met roken dus moet lukken die paar kilo af te vallen alvast bedankt

Laat een reactie achter