Diner

Wraps met kipfilet, sperziebonen en chilisaus

Een goed gevulde wrap zorgt meestal voor tevreden gezichten aan tafel. Veel mensen worden er blij van en wij vinden het ook altijd een feestelijk tintje hebben als er weer wraps gemaakt mogen worden.

Deze variant zou zomaar eens een familiefavoriet kunnen worden. Kip en sperziebonen die perfect combineren met het zoete en pittige van de chilisaus. Geef het gerecht zoveel extra pit als je wilt met de rode peper. Wij zijn benieuwd of jij dit recept ook als ‘favoriet’ gaat aanmerken.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 150 gr sperziebonen
  • 4 wraps
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gr kipfilet
  • 2 tomaten
  • 60 gr chilisaus
  • 100 gr taugé

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Punt de sperziebonen en snijd ze één of twee keer doormidden. Kook de sperziebonen 4 minuten voor. Giet af en spoel koud.
  • Verwarm de wraps volgens de instructie op de verpakking.
  • Snipper het uitje en de rode peper. Hak de knoflook fijn.
  • Snijd de kipfilet in reepjes. Bestrooi de reepjes met peper en zout.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok. Fruit de ui, rode peper en knoflook op laag vuur aan.
  • Zet het vuur hoog en bak de kip rondom bruin.
  • Zet het vuur iets lager en voeg 30 gram van de chilisaus toe. Laat maximaal een minuut mee bakken.
  • Voeg de tomatenblokjes toe.
  • Overspoel de taugé met kokend water. Laat goed uitlekken en voeg toe. 
  • Voeg ook de sperziebonen weer toe. 
  • Blijf omscheppen tot alles goed warm is. 
  • Schep 125 gram vulling in iedere wrap.
  • Serveer met de rest van de chilisaus om de wrap mee te besmeren of om te dippen.

Tips en tricks

  • Een hele rode peper geeft het gerecht behoorlijk wat pit. Daar moet je van houden en een beetje tegen kunnen. Het is natuurlijk prima om wat minder rode peper toe te voegen. En bedenk: je kunt het gerecht altijd wat pittiger maken. Wat minder pittig maken is lastiger 😉

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 543
  • Eiwit: 35,5 gram
  • Koolhydraten: 69,4 gram
  • Vet: 12,6 gram
  • Vezels: 13,6 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

9 reacties

Laat een reactie achter