Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner

Wraps met runderreepjes en pittige bonen

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Een snelle wrap met een pittige inhoud. De runderreepjes bakken we op hoog vuur knapperig en de bonen met verse tomaat, maken we op smaak met chilipoeder.

Door dit alles op een bedje van ijsbergsla te leggen, geven we dit gerecht een frisse ‘touch’ en nog meer bite.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 1 ui
  • 150 gr runderreepjes
  • 150 gr kidneybonen
  • 1 tomaat
  • chilipoeder
  • 4 wraps (40 gr per stuk)
  • 50 gr ijsbergsla

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Snijd de ui in dunne kwartringen.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de ui enkele minuten zachtjes aan.
  • Zet het vuur hoog. Voeg de runderreepjes toe en bak in 2 à 3 minuten rondom bruin. Voeg tijdens het bakken wat peper en zout toe.
  • Haal de ui en de runderreepjes uit de pan.
  • Spoel de kidneybonen af.
  • Snijd de tomaat in kleine blokjes.
  • Verwarm de kidneybonen met de tomatenblokjes in de pan waar de ui en runderreepjes in gebakken zijn.
  • Voeg de ui en de runderreepjes weer toe.
  • Maak het mengsel op smaak met chilipoeder en desgewenst extra peper en zout.
  • Verwarm de wraps volgens de instructie op de verpakking.
  • Beleg de wraps met de ijsbergsla.
  • Verdeel het mengsel van runderreepjes en bonen over de wraps.
  • Rol de wraps op. Zet eventueel vast met een prikker.

Tips en tricks

  • Haal de runderreepjes indien mogelijk een uur van tevoren uit de koelkast en laat marineren in een scheutje olie met knoflookpoeder.
  • De kidneybonen kun je vervangen door een blikje bonenmix.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 508
  • Eiwit: 30 gram
  • Koolhydraten: 61 gram
  • Vet: 15 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

1 reactie

Laat een reactie achter