Lunch Tussendoortjes & snacks

Yoghurtdip met verse kruiden

Yoghurtdip met verse kruiden

Groente als avondsnack eten kan een beetje saai zijn. Maar met een lekkere yoghurtdip erbij wordt het een heel ander verhaal 🙂 Met dit recept maak je zelf een lekkere yoghurtdip en geef je jouw bordje groente een flinke upgrade 😉

Dit heb je nodig (voor een bakje vol)

  • 150 ml yoghurt
  • halve rode ui
  • klein teentje knoflook
  • verse peterselie
  • 1 augurk
  • peper

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten

  • Doe de yoghurt in een schaaltje.
  • Snij de knoflook en peterselie super-super-superfijn (snap je?).
  • Snij de rode ui en augurk in kleine stukjes (hoeft niet zoals de knoflook en peterselie).
  • Meng alles door elkaar en maak op smaak met een beetje peper.

Tips en tricks

  • Je kunt deze saus ook met fritessaus of mayonaise maken. Hij is dan uiteraard wel een stuk minder gezond. Ga je dit proberen, dan kan het lekker zijn om een klein beetje augurkennat toe te voegen om de saus een fris tintje te geven. Anders kan hij wat ‘vettig’ smaken.
  • Lekkere groentes om in deze saus te dippen zijn: wortel, komkommer, paprika, radijsjes, bleekselderij en tomaatjes.
  • Deze dipsaus is ook een prima alternatief voor de kruidenboter op een stokbroodje.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 74
  • Eiwit: 5,6 gram
  • Koolhydraten: 12,4 gram
  • Vet: 0,2 gram
  • Vezels: 1,7 gram

Dip ze!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

  • Ik maakte mijn dipsaus vroeger met yoghurt maar dat vond ik niet lekker dippen. Miste wat stevigheid. Ik gebruik nu magere kwark is dat een goed alternatief? Vind de smaak daardoor ook veel romiger.

Laat een reactie achter