Een frisse yoghurtdressing met een romige ‘touch’ doet het altijd goed bij rauwkost en salades. Je kunt de dressing ook heel goed zelf op smaak maken, zodat hij helemaal naar je zin is.
Dit heb je nodig (40 ml)
- 20 gr yoghurt
- 10 gr fritessaus
- mespunt mosterd
- 5 gr bieslook
- 5 ml citroensap
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten
- Meng alle ingrediënten tot een gladde dressing en maak op smaak met peper en/of citroensap.
- Hak de bieslook zeer fijn en meng door de dressing.
Tips en tricks
- Blijf tussendoor goed proeven. Misschien vind jij het lekkerder als de dressing iets frisser is. Daarvoor kun je een klein beetje fritessaus minder gebruiken of wat druppels citroensap toevoegen.
Voedingswaarde (per 40 milliliter)
- Kcal: 44
- Eiwit: 1 gram
- Koolhydraten: 3 gram
- Vet: 3 gram
- Vezels: 1 gram
hoelang kan je de dressings bewaren? en moet dat in de koelkast?
Het beste kun je de dressing in de koelkast bewaren. Een dag of vijf blijft het zeker houdbaar.