Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Tussendoortjes & snacks

Yoghurtmuffins met blauwe bessen en amandelschaafsel

Yoghurtmuffins met blauwe bessen en amandelschaafsel

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Als je fan bent van ontbijten met yoghurt en fruit dan gaan deze muffins je vast goed bevallen. Maar wij denken dat ze ook prima gaan bevallen als je geen liefhebber bent van ontbijten met yoghurt en fruit!

Je kunt deze heerlijke muffins ook leuk serveren op een feestje. We vermoeden dat dat enkel een positief effect heeft op de feestvreugde.

Bak er een paar extra en stop er één in de lunchtrommel van je partner of kind. Je zou er zomaar eens een paar fans bij kunnen krijgen. Maar… vergeet jezelf zeker niet!

Dit heb je nodig (zes stuks)

  • 120 gr magere yoghurt
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 1 ei
  • 120 gr bloem
  • 8 gr bakpoeder
  • 25 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
  • 75 gr blauwe bessen
  • 5 gr amandelschaafsel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Meng de yoghurt, zonnebloemolie en het ei tot een gladde massa.
  • Zeef de bloem met de bakpoeder boven een andere kom.
  • Voeg de suiker, vanillesuiker en een snuf zout toe aan de bloem. Meng alles goed door elkaar.
  • Zet 18 blauwe bessen apart.
  • Voeg de droge ingrediënten met de rest van de blauwe bessen bij de natte ingrediënten.
  • Spatel het beslag kort door. Het is niet erg als er hier of daar nog een klontje in het beslag zit.
  • Doe 6 muffinpapiertjes in een muffinvorm en verdeel het beslag erover. Leg op elke muffin 3 blauwe bessen. Druk ze slechts heel licht in het beslag. Anders verdwijnen ze tijdens het bakken volledig.
  • Verdeel het amandelschaafsel over de muffins.
  • Bak de muffins in 20 à 22 minuten gaar.
  • Laat de muffins enkele minuten afkoelen in de muffinvorm en zet ze vervolgens op een (taart)rooster om verder af te koelen.

Tips en tricks

  • Vet de bovenkant van de muffinvorm licht in. De muffins rijzen namelijk vaak over de rand van het ‘vakje’ heen en blijven dan plakken als de vorm niet ingevet is.
  • Het amandelschaafsel is erg lekker, maar geen vereiste. Heb je het niet in huis en wil je het liever niet kopen? Geen probleem.
  • Deze muffins zijn enorm geschikt om in te vriezen. Maak dus gerust een dubbele portie. Laat bevroren muffins in een dichte bak of zak op het aanrecht ontdooien.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 162
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 22 gram
  • Vet: 6 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

17 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X