Diner Kerstrecepten

Zalm met noten-kruidenkorst

Zalm met noten-kruidenkorst

Dit is weer zo’n typisch recept: makkelijk, binnen no-time klaar en vooral heel lekker! En dat is natuurlijk ideaal voor Kerst. Aangezien er ook altijd wel gangen of gerechten zijn die wel veel aandacht nodig hebben is het fijn om er ook één of meerdere ‘makkies’ tussen te hebben.

Nog een leuk idee: ben je met een grote groep, probeer dan een hele zalmfilet te krijgen bij de visboer. Leg hem na het bakken met bakpapier en al op een mooie grote snijplank zodat iedereen er zelf een lekker stuk vanaf kan halen!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 30 gr gemengde ongezouten noten
  • 1 teentje knoflook
  • 7 à 8 blaadjes basilicum
  • 5 plukjes/roosjes peterselie
  • 180 gr zalmfilet (zonder huid)
  • 0,5  citroen

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 15 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de noten, knoflook, basilicum, peterselie en een beetje peper en zout in een hakmolen en mix kort tot je een mooi mengsel hebt. Niet al te grof, maar ook zeker niet helemaal fijn.
  • Leg de zalmfilet in een ovenschaal, smeer ze in met olijfolie en verdeel vervolgens het noten-kruidenmengsel erover.
  • Bak de filets in ongeveer 15 minuten in de oven af.
  • Besprenkel met een klein beetje citroensap en garneer met een partje citroen.

Tips en tricks

  • Lekkere noten voor dit recept zijn bijvoorbeeld pistachenoten, pecannoten, amandelen en hazelnoten. Vooral de pistache geeft veel smaak!
  • Als je geen hakmolen hebt kun je de noten uiteraard ook met een (groot) keukenmes doorhakken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 317
  • Eiwit: 22 gram
  • Koolhydraten: 4 gram
  • Vet: 24 gram
  • Vezels: 2 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X