Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner

Zalmquiche met spinazie en mascarpone

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Ja, deze quiche met zalm smaakt net zo lekker als ‘ie eruit ziet. Misschien nog wel lekkerder! Wij zijn heel trots op dit mooie recept en hopen dat het voor jullie ook een recept wordt om naar uit te kijken. Laat je het ons weten?

Dit heb je nodig (Één taart, acht punten)

  • 4 plakken deeg voor hartige taart
  • 1 sjalotje
  • 200 gr zalmfilet
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr spinazie
  • 3 eieren
  • 25 ml melk
  • 100 gr mascarpone
  • 50 gr cherrytomaatjes
  • 5 gr mierikswortel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 45 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de plakken deeg ontdooien op het aanrecht.
  • Snipper het sjalotje.
  • Dep de zalmfilet droog. Snijd de zalmfilet in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Bestrooi de blokjes zalm met peper en eventueel zout.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit het sjalotje zachtjes aan. Zet het vuur hoger en bak de blokjes zalm 3 à 5 minuten mee.
  • Zet het vuur laag. Pers de knoflook boven de zalm. Bak 1 à 2 minuten mee.
  • Haal de zalm met het sjalotje en de knoflook uit de wok. Zet afgedekt weg op het aanrecht.
  • Laat de spinazie in delen slinken in de wok. Bestrooi met wat zout. Stort de spinazie in een vergiet. Druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk van het overtollige vocht uit de spinazie.
  • Klop de eieren met de melk, de mascarpone en ruim peper en zout tot een glad mengsel.
  • Snijd de cherrytomaten in plakjes.
  • Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met de ontdooide plakken deeg voor hartige taart. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Roer de mierikswortel gelijkmatig door de spinazie.
  • Stort de spinazie op de bodem van de quichevorm.
  • Verdeel de plakjes cherrytomaat, de zalm, de knoflook en het sjalotje over de spinazie.
  • Giet het eimengsel over de vis en groenten en bestrooi met peper.
  • Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.

Tips en tricks

  • Wees bij het maken van dit recept niet zuinig met peper en zout. Zowel het ei als de spinazie kunnen het goed gebruiken.
  • De mierikswortel heeft een specifieke, scherpe smaak. Je kunt er iets meer van gebruiken als je ervan houdt. Je kunt de mierikswortel eventueel vervangen door mosterd.

Voedingswaarde (per taartpunt)

  • Kcal: 221
  • Eiwit: 12 gram
  • Koolhydraten: 12 gram
  • Vet: 14 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

20 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X