Ja, deze quiche met zalm smaakt net zo lekker als ‘ie eruit ziet. Misschien nog wel lekkerder! Wij zijn heel trots op dit mooie recept en hopen dat het voor jullie ook een recept wordt om naar uit te kijken. Laat je het ons weten?
Dit heb je nodig (Één taart, acht punten)
- 4 plakken deeg voor hartige taart
- 1 sjalotje
- 200 gr zalmfilet
- 1 teentje knoflook
- 400 gr spinazie
- 3 eieren
- 25 ml melk
- 100 gr mascarpone
- 50 gr cherrytomaatjes
- 5 gr mierikswortel
Zo maak je het
Bereidingstijd: 30 minuten + 45 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Laat de plakken deeg ontdooien op het aanrecht.
- Snipper het sjalotje.
- Dep de zalmfilet droog. Snijd de zalmfilet in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Bestrooi de blokjes zalm met peper en eventueel zout.
- Verhit een scheutje olie in een wok en fruit het sjalotje zachtjes aan. Zet het vuur hoger en bak de blokjes zalm 3 à 5 minuten mee.
- Zet het vuur laag. Pers de knoflook boven de zalm. Bak 1 à 2 minuten mee.
- Haal de zalm met het sjalotje en de knoflook uit de wok. Zet afgedekt weg op het aanrecht.
- Laat de spinazie in delen slinken in de wok. Bestrooi met wat zout. Stort de spinazie in een vergiet. Druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk van het overtollige vocht uit de spinazie.
- Klop de eieren met de melk, de mascarpone en ruim peper en zout tot een glad mengsel.
- Snijd de cherrytomaten in plakjes.
- Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met de ontdooide plakken deeg voor hartige taart. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Roer de mierikswortel gelijkmatig door de spinazie.
- Stort de spinazie op de bodem van de quichevorm.
- Verdeel de plakjes cherrytomaat, de zalm, de knoflook en het sjalotje over de spinazie.
- Giet het eimengsel over de vis en groenten en bestrooi met peper.
- Bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.
Tips en tricks
- Wees bij het maken van dit recept niet zuinig met peper en zout. Zowel het ei als de spinazie kunnen het goed gebruiken.
- De mierikswortel heeft een specifieke, scherpe smaak. Je kunt er iets meer van gebruiken als je ervan houdt. Je kunt de mierikswortel eventueel vervangen door mosterd.
Voedingswaarde (per taartpunt)
- Kcal: 221
- Eiwit: 12 gram
- Koolhydraten: 12 gram
- Vet: 14 gram
- Vezels: 1 gram
Hoi Walter,
Lijkt me een heerlijk recept. Ik zie dat het recept voor twee personen is. En de voedingswaarde per taartpunt berekend is. Hoeveel calorieën zitten in de hele taart?
Groetjes Ardie
We rekenen acht punten uit een taart. De voedingswaarde van de hele taart zijn als volgt:
1766 Kcal
92,8 EW
99,2 KH
108,4 Vet
6,1 Vezels
Mag ik vragen over wat voor deeg jullie het hebben?
Wij gebruiken die vierkante pakjes deeg uit de vriezer.
Hallo,
Ik vraag me af wat de doorsnede van de springvorm moet zijn?
We gebruiken een quichevorm van 28 cm doorsnede.
Hallo,
Het recept is voor 2 personen en de voedingswaardes per taartpunt. Zijn de voedingswaardes dan gelijk aan het recept per persoon of zijn er meer taartpunten uit te halen met het recept?
hallo Walter en Nineke,
Mag ik ook diepvriespinazie gebruiken?
Daar ben ik ook benieuwd naar!
Ja hoor, diepvriesspinazie kan heel goed worden gebruikt in deze quiche.
In het recept mis ik na het storten van de spinazie, het toevoegen van de gebakken zalm.
De zalm zit in de pan met de knoflook, waar je de spinazie bij laat slinken.
Ik heb de quiche gemaakt met verse spinazie.
Kan ik deze quiche ook invriezen?
Heerlijke quiche. Ook een variant gemaakt met rundergehakt, ook lekker.
Hoi, wanneer voeg ik de zalm toe aan de ovenschaal? Na de spinazie?
Dat klopt!
Hoeveel grammen is die bladerdeeg voor heel die taart? Van mij is een ronde vorm. 230g in totaal
Wij rekenen met plakjes van 45 gram per stuk, voor deze taart is dat dan 180 gr hartig taartdeeg.