Diner

Zalmquiche met spinazie en mascarpone

Ja, deze quiche met zalm smaakt net zo lekker als ‘ie eruit ziet. Misschien nog wel lekkerder! Wij zijn heel trots op dit mooie recept en hopen dat het voor jullie ook een recept wordt om naar uit te kijken. Laat je het ons weten?

Dit heb je nodig (Één taart, acht punten)

  • 4 plakken deeg voor hartige taart
  • 1 sjalotje
  • 200 gr zalmfilet
  • 5 gr mierikswortel
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr spinazie
  • 3 eieren
  • 25 ml melk
  • 100 gr mascarpone
  • 50 gr cherrytomaatjes

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de plakken deeg voor hartige taart uit de vriezer en laat ontdooien.
  • Snipper het sjalotje.
  • Snijd de zalmfilets in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Bestrooi ruim met peper. 
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit het sjalotje zachtjes aan. 
  • Zet het vuur hoger en bak de zalm 3 à 5 minuten mee.
  • Zet het vuur lager en pers de knoflook boven de zalm. Bak kort mee.
  • Laat de spinazie in delen slinken in de wok. Bestrooi tijdens het slinken met (zee)zout.
  • Zet het vuur uit en giet de spinazie in een vergiet. Druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Laat even staan om het verder uit te laten lekken.
  • Roer de mierikswortel door de spinazie.
  • Klop de eieren los met de melk en ruim peper en zout. Meng de mascarpone erdoor met een garde. Blijf kloppen tot je een glad mengsel hebt.
  • Was de cherrytomaatjes en snijd in plakjes.
  • Vet de quichevorm in en bekleed met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Stort de spinazie op de bodem en verdeel plakjes cherrytomaat over de bovenkant. Bestrooi met nog een beetje peper en zout.
  • Giet het eimengsel erover en bak de quiche in het midden van de oven in ongeveer 40 minuten gaar.

Tips en tricks

  • In dit recept hoef je niet terughoudend te zijn met peper en zout. Zowel de ei als de spinazie kunnen dat goed gebruiken.
  • De mierikswortel heeft een specifieke, scherpe smaak. Je kunt er iets meer van gebruiken als je er van houdt. Je kunt de mierikswortel ook helemaal weglaten als je er niet van houdt.
  • Laat de spinazie goed uitlekken en druk het vocht er uitgebreid uit. Dit komt ten goede aan een krokante taartbodem.

Voedingswaarde (per taartpunt)

  • Kcal: 221
  • Eiwit: 11,6 gram
  • Koolhydraten: 12,4 gram
  • Vet: 13,5 gram
  • Vezels: 0,8 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

8 reacties

Laat een reactie achter