Afvallen zonder dieet

Zelf ijsthee maken

Zelf ijsthee maken

Een heerlijk glas verfrissende koude ijsthee smaakt op een warme dag altijd lekker. Jammer genoeg bevatten de ijsthee varianten die je in de winkel koopt vaak veel toegevoegde suikers of zoetstoffen. Gelukkig kan je ijsthee zelf ook heel eenvoudig maken. Wij vertellen je hoe je dat doet.

Welke thee is geschikt voor ijsthee?

Als basis kan je elke thee gebruiken die je lekker vindt. Probeer dus uit of jij voor een krachtige zwarte thee, een zachte witte thee of toch de frisse groene thee gaat. Je kan overigens zowel theezakjes als losse thee gebruiken.

Dé manieren om ijsthee te maken

Voor het lekkerste resultaat maak je ijsthee met koud water. Wanneer je de thee wel van kokend water maakt en deze vervolgens laat afkoelen voor gebruik, dan loop je het risico dat je ijsthee bitter gaat smaken. Dat zou natuurlijk zonde zijn! Gebruik je koud water dan heb je hier geen last van.

Pak een grote (thermos)kan en vul deze met water, gebruik voor één liter water twee theezakjes. Of 5 à 10 gram losse thee in een zeef. Dit doe je in de kan en die zet je minimaal 8 uur in de koelkast. Vervolgens haal je de theezakjes of zeef eruit, en je basis voor ijsthee is klaar.

Verschillende smaken ijsthee

Daarna kies je je favoriete fruit of kruiden en voeg je dit toe om je thee nog meer op smaak te brengen. Je kunt natuurlijk ook een combinatie van jouw favoriete ingrediënten maken.

Wat doe je dan allemaal in je thee? Onze favoriete ingrediënten op een rijtje:

 • citroen
 • limoen
 • sinaasappel
 • citroengras
 • perzik
 • aardbeien
 • rode of blauwe bessen
 • tijm
 • gember
 • munt

Niet vergeten!

Als je ijsthee helemaal op smaak is, is het tijd om ervan te gaan genieten. Je schenkt je ijsthee dan natuurlijk in een glas vol met ijsblokjes 🙂

Ijsthee zonder suiker maken

Het fruit en/of de kruiden geven wat ons betreft al voldoende zoete smaak aan je ijsthee. Wij voegen daarom liever geen extra suiker of zoetstof toe. Mocht het voor jou toch niet zoet genoeg zijn, dan kan je er eventueel nog een klein beetje honing aan toevoegen.

Verse ijsthee bewaren

Verse ijsthee is ongeveer 2 à 3 dagen houdbaar in de koelkast.

Je kan er ook voor kiezen de ijsthee in te vriezen, eventueel in ijsblokjes, en hem te laten smelten voordat je het gaat drinken. Zo weet je zeker dat je ijsthee ijs en ijskoud is 😉
Een ingevroren fles ijsthee is bijvoorbeeld ook ideaal om mee te nemen naar het strand.

1 reactie

 • Wij hebben al diverse van jullie kookboeken en zijn razend enthousiast over het resultaat. Er staan hele diverse maaltijden in de menu’s die voldoende geven zonder een hongergevoel te krijgen. Dit alles maakt dat het geen moeite kost om er mee door te gaan. Bovendien zijn deze tips nog een leuke aanvulling op het geheel.

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X