Recept inspiratie

Zelf (room)ijs maken

Een ijsje is altijd lekker op een warme dag! Het meest verkoelend is dan een waterijsje. Wil je eens uitpakken dan kun je ook eens zelf (room)ijs maken. Het vraagt wat van je tijd en geduld, maar moeilijk is het niet. Het resultaat maakt de moeite en (wacht)tijd meer dan goed!

Vanilleroomijs

Een fantastisch basisrecept om zelf roomijs te maken. Het is van zichzelf al erg lekker maar je kunt het ook serveren met wat vers fruit.

Bekijk het recept: vanilleroomijs.

Sorbet van citroenijs met rode vruchtensaus

Citroenijs is misschien wel één van de mooiste voorbeelden van hoe je zoet en zuur met elkaar kunt combineren. Dit ijs met de rode saus is een welkome verfrissing op je zomerdag!

Bekijk het recept: sorbet van citroenijs met rode vruchtensaus

Aardbeienroomijs

IJs met aardbeien. Wat moeten we er nog meer van zeggen? Dat het een fantastische smaakexposie is, dus duik snel de keuken in!

Bekijk het recept: aardbeienroomijs.
Aardbeienroomijs

Mango ijs

Heb je iets minder tijd maar wil je wel indruk maken? Maak dan dit mango ijs. Er komt geen room aan te pas, maar daar proef je niks van. En het grote voordeel is dat dit mango ijs niet zoveel calorieën bevat als roomijs. Kun je nog een bolletje extra nemen 😉

Bekijk het recept: mango ijs.

Welk recept ga jij vandaag proberen?

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X