Diner

Zelfgemaakte hamburgers

Zelfgemaakte hamburgers

Deze zelfgemaakte hamburgers zitten echt bomvol smaak dankzij alle ingrediënten die erdoor gaan! Hou je van pittig? Gebruik dan gerust wat extra sambal, of voeg wat chilipoeder toe.

Dit heb je nodig (4 hamburgers)

  • 400 gr half-om-half gehakt
  • 1 ei
  • 50 gr paneermeel
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • olijfolie

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Doe alle ingrediënten in een grote kom en kneed alles goed door elkaar.
  • Verdeel het gehakt in vieren en maak er eerst stevige ballen van.
  • Druk de ballen voorzichtig plat tot hamburgers, zonder dat er ‘scheuren’ in komen.
  • Bak de hamburgers in een koekenpan met olijfolie in ongeveer 12 minuten gaar.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 273
  • Eiwit: 20 gram
  • Koolhydraten: 10 gram
  • Vet: 17 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

5 reacties

  • Vandaag de hamburgers gemaakt! Waren heerlijk! Ik was eigenwijs met de knoflook dus iets meer gedaan. Maar in het vervolg laat ik het zo!!
    Echt heerlijk! Alles wat tot nu toe probeer smaakt heerlijk!!
    Bedankt Walter en Natalia

    • Leuk om te horen! Een beetje eigenwijs zijn moet kunnen vind ik. Soms pakt het goed uit en soms wat minder 😉

Laat een reactie achter