Recepten

Zigeunersaus

Zigeunersaus
Geschreven door Walter

Patricia stuurde ons dit recept voor zigeunersaus. Mooi, want die hadden we nog niet in de collectie 🙂 En eerlijk gezegd had ik het ook nog nooit zelf gemaakt. Extra leuk dus om dit recept te maken.

En werd ik er blij van? Jazeker! Niet heel verrassend, anders had dit recept natuurlijk niet online gestaan. Zoals Patricia bij het insturen van dit recept al opmerkte is deze saus lekker voor bij de BBQ, maar ook bij deze schnitzel bonne femme. Ik ben het er helemaal mee eens en verwacht ook zeker dat we die combinatie eens op het menu gaan zetten.

Dit heb je nodig (300 ml)

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr kastanjechampignons
  • 3 augurken
  • 70 gr tomatenpuree
  • 70 ml kippenbouillon
  • 5 gr basterdsuiker
  • 5 ml azijn
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 10 gr ketchup

Zo maak je het

  • Snipper het uitje en snijd de paprika in kleine stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een steelpan en fruit hierin de ui met de paprika zacht.
  • Snijd de champignons in kleine stukjes.
  • Pers de knoflook en voeg samen met de champignons toe.
  • Blus af met de kippenbouillon en breng aan de kook.
  • Voeg de tomatenpuree, suiker en ketchup toe.
  • Snijd de augurken fijn en voeg samen met de azijn toe.
  • Breng het geheel aan de kook en maak op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Voeg augurkennat of extra water toe om de gewenste dikte van de saus te krijgen.
  • Net als veel andere sausjes kun je ook deze zigeunersaus prima invriezen.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter