Diner Vegetarisch recept

Zoete aardappelpuree

Zoete aardappelpuree

Naast gewone aardappelpuree kun je ook van zoete aardappels een prima puree maken. Een gemakkelijke manier om meteen wat extra groente binnen te krijgen.

Dit heb je nodig (475 gram)

  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 takje tijm
  • 75 ml kookroom
  • 1 mespunt kaneel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Schil de zoete aardappel en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en vang een beetje van het kookvocht op.
  • Pluk de blaadjes tijm van het takje en voeg deze samen met de kookroom en een mespunt kaneel toe.
  • Stamp de aardappels tot een grove puree. Er mag hier en daar nog best een stukje zoete aardappel zitten. Voeg wat van het achtergehouden kookvocht toe als de puree te droog is naar je zin.
  • Maak de puree op smaak met peper en eventueel zout.

Tips en tricks

  • Maak gerust een wat grotere portie. Zoete aardappelpuree kun je prima invriezen.

Voedingswaarde (per 100 gram)

  • Kcal: 126
  • Eiwit: 1,7 gram
  • Koolhydraten: 21,1 gram
  • Vet: 3,2 gram
  • Vezels: 2,6 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter