Naast gewone aardappelpuree kun je ook van zoete aardappels een prima puree maken. Een gemakkelijke manier om meteen wat extra groente binnen te krijgen.
Dit heb je nodig (475 gram)
- 400 gr zoete aardappel
- 1 takje tijm
- 75 ml kookroom
- 1 mespunt kaneel
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Schil de zoete aardappel en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en vang een beetje van het kookvocht op.
- Pluk de blaadjes tijm van het takje en voeg deze samen met de kookroom en een mespunt kaneel toe.
- Stamp de aardappels tot een grove puree. Er mag hier en daar nog best een stukje zoete aardappel zitten. Voeg wat van het achtergehouden kookvocht toe als de puree te droog is naar je zin.
- Maak de puree op smaak met peper en eventueel zout.
Tips en tricks
- Maak gerust een wat grotere portie. Zoete aardappelpuree kun je prima invriezen.
Voedingswaarde (per 100 gram)
- Kcal: 126
- Eiwit: 2 gram
- Koolhydraten: 21 gram
- Vet: 3 gram
- Vezels: 3 gram
Hoi Walter, ik heb een lactose intolerantie. Met welk product kan ik de kookroom vervangen? Wat een geweldig kookboek trouwens!
Je hebt van MinusL lactose vrije kookroom, dan blijft de smaak het lekkerst.
Voor hoeveel personen is dit recept?
Je maakt met dit recept 475 gram puree. Op het menu staat de hoeveelheid die je mag nemen. We houden 200 gr puree voor het 1.800 en 2.100 menu aan, en 150 gr voor het 1.250 en het 1.500 menu.