Diner

Zoete aardappelquiche met curry

Zoete aardappelquiche met curry

Wist je al dat curry niet alleen lekker is met rijst of noedels? Curry doet het namelijk ook erg goed met zoete aardappel. De zoete aardappel absorbeert namelijk de curry waardoor de smaak verrassend lekker transformeert. Hoe lekker dat precies is? Daar mag je zelf achter komen als je deze quiche proeft 😉

Daar komt bij dat deze hartige taart bomvol groente zit. De knapperige sugar snaps combineren weer uitstekend met de zoete aardappel, prei en paprika. Deze taart is dus niet alleen lekker maar ook erg gezond.

Wie wil er een puntje van deze zoete aardappelquiche?

Dit heb je nodig (één taart, vier punten)

  • 4 plakken deeg voor hartige taart
  • 200 gr magere spekreepjes
  • 400 gr zoete aardappel
  • 200 gr prei
  • 1 rode paprika
  • 250 gr sugar snaps
  • 60 gr gele currypasta
  • 100 ml kokosmelk (6% vet)
  • 3 eieren

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de plakken deeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
  • Bak de spekreepjes krokant in een wok zonder olie of boter. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Kook ze 5 minuten en giet af.
  • Was de prei en snijd in dunne halve ringen en snijd de paprika in blokjes.
  • Was de sugarsnaps en snijd het topje met een scherp mes van de peul. Verwijder de harde, vlezige draad die langs de naad van de peul loopt. Snijd de sugar snaps vervolgens doormidden.
  • Bestrooi een deel van je aanrecht met bloem of leg een stuk bakpapier klaar. Maak van de plakken deeg een bal en rol er met een deegroller een ronde plak van.
  • Vet een taart- of quichevorm licht in en bekleed de vorm met het taartdeeg. Prik met een vork wat gaatjes in de bodem.
  • Verhit de wok waarin de spekjes gebakken zijn zonder olie of boter.
  • Bak de currypasta op middelhoog vuur aan en voeg de prei en paprika toe.
  • Voeg vervolgens de sugar snaps, zoete aardappel, spekjes en kokosmelk toe. Roer alles goed door zodat alles bedekt is met de currypasta.
  • Doe het groentemengsel in de taartvorm en verdeel over de bodem.
  • Klop in een ruime kom de eieren los met peper en eventueel zout. Giet het eimengsel over de taart.
  • Zet voor 25 à 30 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Laat eventueel een plak deeg extra ontdooien. Je kunt het deeg dan wat ruimer uitrollen waardoor het makkelijker wordt om de taartvorm te bekleden. Het overtollige deeg snijd je af.
  • Currypasta is verkrijgbaar in verschillende kleuren, de één is pittiger dan de ander. Wij hebben voor deze quiche gele currypasta gekozen. Is een andere kleur jouw favoriet? Gebruik deze dan lekker om de quiche naar eigen smaak aan te passen.

Voedingswaarde (per punt)

  • Kcal: 476
  • Eiwit: 20 gram
  • Koolhydraten: 54 gram
  • Vet: 19 gram
  • Vezels: 9 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

  • Ziet er weer heerlijk uit. Ik heb inmiddels al heel veel boeken. En wij zijn vorige week weer begonnen met de zomer editie. Lekker gevarieerd eten en makkelijk dat je niet hoeft na te denken wat je zal gaan eren

  • Ziet er heerlijk uit ..maar voor hoeveel personen vraag ik me af ?
    Ik ben vier weken in jullie tweede boek bezig ….val niet veel af maar wat eten we heerlijk 🥰

  • Zojuist gegeten! We hebben allemaal genoten! Wij hebben er met vijf personen van kunnen eten. Ik heb 1 extra ei toegevoegd en de sugarsnaps vervangen door sperziebonen. Zeker voor herhaling vatbaar

Laat een reactie achter

Download ons gratis weekmenu incl. 8 recepten! 🔥

X