Diner Lunch

Zoete aardappelsalade met ontbijtspek en rucola

We zijn altijd op zoek naar lekkere nieuwe recepten. Een voorwaarde daarbij is dat het wel enorm lekker is en praktisch om te maken.

In ons programma vind je verschillende recepten met zoete aardappel. De zoete aardappelstamppot met spinazie en ei is bijvoorbeeld heerlijk! En we krijgen ook altijd goede reacties op de shakshuka met zoete aardappel.

Maar we misten nog een salade met zoete aardappel, dus gingen we voor je aan de slag. We kunnen niet wachten om te lezen wat jullie hiervan vinden. Wij hebben ons bordje keurig leeggegeten. En dat was alles behalve een straf.

Houd jij toch een beetje over? Als lunch is deze salade ook geweldig!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr zoete aardappel
  • 80 gr ontbijtspek
  • 200 gr groene asperges
  • 0,5 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 30 ml balsamicoazijn
  • 40 gr rucola
  • 40 gr Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Schil de zoete aardappels en kook ze gaar.
  • Giet af en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Bak de plakken ontbijtspek knapperig in een droge pan. Laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Snijd de kontjes van de groene asperges en snijd ze in stukken van ongeveer 3 centimeter. Kook de stukjes groene asperge kort voor.
  • Snipper de halve rode ui en hak de knoflook fijn.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Meng de tomatenblokjes met de ui en knoflook. Maak de tomatensalsa op smaak met peper en zout.
  • Verhit een scheutje olie in de koekenpan waar de ontbijtspek in gebakken is.
  • Bak de aspergestukjes op hoog vuur aan.
  • Blus af met de balsamicoazijn. Bak de stukjes asperge verder aan in de balsamicoazijn.
  • Snijd de stukken zoete aardappel in repen en verdeel over de borden.
  • Schik de ontbijtspek tussen de zoete aardappel.
  • Verdeel de rucola over de zoete aardappel.
  • Beleg de rucola met de groene asperges en de tomatensalsa.
  • Top af met de Parmezaanse kaas.
  • Maak de salade op smaak met peper, zout en eventueel wat druppeltjes balsamicoazijn.

Tips en tricks

  • Is het geen aspergetijd? Twijfel dan niet om deze salade met sperziebonen te maken. Heerlijk!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 512
  • Eiwit: 17,8 gram
  • Koolhydraten: 59,3 gram
  • Vet: 20,1 gram
  • Vezels: 13,5 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

3 reacties

Laat een reactie achter