Diner Vegetarisch recept

Zoete aardappelschotel met ui en kaas

Met ovenschotels kun je eindeloos variëren. Wij hebben altijd wel een paar ideeën voor een leuke ovenschotel op ons lijstje staan. 

Deze smeuïge ovenschotel bevat lekker veel kaas, maar ook een gigantische en gezonde portie groente!

Want jullie weten vast al dat de zoete aardappel geschaard wordt onder de groenten. Wat je misschien nog niet wist is dat de zoete aardappel heel goed rauw (met een groentedipje) gegeten kan worden. Sterker nog: kook je de zoete aardappel te lang, dan verliest ze haar smaak.

Dus heb je nog wat zoete aardappel over? Maak onze snelle en smakelijke (groente)dipsaus en probeer het eens uit.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 70 gr tomatenpuree
  • 80 gr mozzarella
  • 50 gr geraspte kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten + 10 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de zoete aardappels. Snijd ze in kleine blokjes en kook ze in 5 minuten beetgaar. 
  • Snijd de rode ui in kwartringen.
  • Verwijder de zaadlijsten uit de paprika’s. Snijd de paprika’s in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een wok.
  • Bak de ui en paprika enkele minuten aan op hoog vuur.
  • Hak de knoflook fijn.
  • Zet het vuur lager en bak de knoflook, de paprikapoeder en de chilipoeder mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe. Roer los en bak 2 à 3 minuten mee.
  • Voeg de zoete aardappelblokjes toe en roer alles goed door elkaar. Bak alles nog ongeveer 2 minuten op middelhoog vuur. Maak goed op smaak met peper, zout en eventueel wat extra paprika- en chilipoeder.
  • Vet een ovenschaal licht in en stort het groentemengsel erin.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel over de schotel.
  • Bestrooi met de geraspte kaas en zet voor 10 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Houd je geraspte kaas over? Geen probleem. Je kunt dit namelijk gewoon invriezen.
  • Je kunt variëren met de groenten. Mocht je nog restjes broccoli of aubergine hebben liggen kun je die bijvoorbeeld gebruiken in plaats van een paprika.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 487
  • Eiwit: 19 gram
  • Koolhydraten: 55 gram
  • Vet: 19 gram
  • Vezels: 11 gram

Eet smakelijk!

19 reacties

Laat een reactie achter