Diner Lunch Vegetarisch recept

Zoete aardappelsoep met pompoenpitten

We hadden enkele recepten met zoete aardappel, maar nog geen soep. Een soep met de zoete aardappel als hoofdingrediënt was nieuw voor ons, maar we kunnen je vertellen dat we zeer geslaagd zijn!

Deze soep is makkelijk om te maken en smaakt echt verrassend anders dan de meeste andere groentesoepen. Logisch op zich, want zoete aardappel heeft best wel een eigen smaak.

Dit heb je nodig (1.200 ml)

  • 2 groentebouillonblokjes
  • 400 gr zoete aardappel
  • 200 gr winterpeen
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 ml citroensap
  • 1 theelepel kurkuma
  • snufje cayennepeper
  • 1 theelepel kaneel
  • 40 gr pompoenpitten
  • 40 gr crème fraîche

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten 

  • Bereid de bouillon en houd warm.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • Snijd ook de winterpeen en paprika in stukken en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een klein scheutje olie in een soeppan en fruit de paprika met de knoflook aan.
  • Voeg de stukken winterpeen en aardappel toe.
  • Bak de kurkuma, cayennepeper en kaneel kort mee en blus af met 750 ml van de bouillon.
  • Kook de groenten in ongeveer 20 minuten op laag vuur gaar.
  • Blend de soep tot een gladde massa met een staafmixer of blender. Voeg eventueel wat van de overgebleven bouillon toe om de gewenste dikte te krijgen.
  • Rooster de pompoenpitten in een pan zonder boter of olie.
  • Meng de crème fraîche met de citroensap en voeg zout en peper toe naar smaak.
  • Garneer de soep met het crème fraîche en citroenmengsel en strooi de pompoenpitten eroverheen.

Tips en tricks

  • Dit soort soepen maken we zelf graag in dubbele porties. Het is evenveel werk, maar je hebt gelijk wat voor in de vriezer. Altijd handig!

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 72
  • Eiwit: 2 gram
  • Koolhydraten: 9 gram
  • Vet: 3 gram
  • Vezels: 1 gram

Eet smakelijk!

6 reacties

    • Op mijn pakje groentebouillonblokjes staat 1 liter kokend water per 1 blokje.
      Het recept geeft aan dat er 2 blokjes nodig zijn, echter maar slechts 750ml bouillon om af te blussen.

      Met welke verhouding water en bouillonblokjes maken jullie de bouillon voor deze soep?

      Ik maak gebruik van maggi blokjes.

      • Wij gebruiken zelf altijd blokjes waar je per 500 ml 1 blokje gebruikt, vandaar 2 blokjes. Wanneer je blokjes hebt voor 1 liter kun je dan eerst een liter bouillon maken en daarvan 750 ml gebruiken. Of je kunt een kwart stukje van je bouillonblokje afbreken en dan het grote stuk gebruiken om aan te maken met 750 ml water.

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X