Diner Vegetarisch recept

Zoete aardappelstamppot met spinazie en ei

Zoete aardappelstamppot met spinazie en ei

Dit recept is even eenvoudig als doeltreffend. Een mix van gezonde producten die perfect bij elkaar passen. Het staat ook nog eens vlot op tafel!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr zoete aardappel
  • 2 eieren
  • 50 ml kookroom
  • 1 ui
  • 2 tl kerriepoeder
  • 400 gr spinazie
  • 20 gr walnoten

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Schil de zoete aardappels en snijd ze in grove stukken. Kook de stukken in een laagje water met wat zout gaar. Giet af en laat even uitdampen.
  • Kook ondertussen de eieren in 8 minuten hard en spoel ze koud.
  • Pel de eieren, snijd ze in grove stukken en zet apart.
  • Voeg de kookroom toe aan de zoete aardappels en stamp tot een smeuïge puree.
  • Snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een ruime wok of hapjespan. Fruit de ui samen met de kerriepoeder een paar minuten aan.
  • Voeg de spinazie in delen toe en laat op middelhoog vuur slinken.
  • Bestrooi de spinazie met ruim peper en zout.
  • Roer het spinaziemengsel door de zoete aardappelpuree en warm het geheel op laag vuur goed door.
  • Hak de walnoten grof door.
  • Serveer de zoete aardappelstamppot met de eieren en walnoten.

Tips en tricks

  • Je hoeft de zoete aardappels niet heel fijn te stampen. Een grovere puree is juist erg lekker. Voor extra smaak kun je de walnoten kort roosteren in een pan zonder boter of olie.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 525
  • Eiwit: 17 gram
  • Koolhydraten: 56 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 10 gram

Eet smakelijk!

5 reacties

Laat een reactie achter