Recepten

Zoete aardappelstamppot met spinazie en ei

Zoete aardappelstamppot met spinazie en ei

TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! Klik hier om ons populaire online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.


Dit recept is even eenvoudig als doeltreffend. Een mix van gezonde producten die perfect bij elkaar passen. Het staat ook nog eens vlot op tafel!

Wat vind je trouwens van de naam ‘bataatstamppot met spinazie en ei’? Klinkt wel grappig toch? Wij vonden ‘zoete aardappelstamppot met spinazie en ei’ de beste naam voor dit recept, maar eigenlijk komt het op hetzelfde neer. Een zoete aardappel wordt namelijk ook wel ‘bataat’ genoemd.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 eieren
  • 400 gr zoete aardappel
  • 1 grote ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 400 gr verse spinazie
  • 50 ml kookroom
  • 20 gr walnoten

Zo maak je het

  • Kook de eieren hard.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in kleine stukjes. Kook ze gaar.
  • Snipper de ui en fruit met de kerriepoeder aan in een scheutje olie. Gebruik een ruime wok.
  • Voeg handje voor handje de spinazie toe en laat slinken. Strooi er flink peper en een beetje zout overheen.
  • Stamp de zoete aardappels met de kookroom tot een gelijkmatige puree.
  • Roer het spinazie-mengsel door de puree. Maak verder op smaak met peper en zout.
  • Serveer het stamppotje met de hardgekookte eieren en de walnoten.

Tips en tricks

  • Bepaal zelf hoe grof of fijn je de puree stampt. Dat is een kwestie van smaak. Zelf vind ik een grovere puree lekkerder. Het heeft dan net wat meer bite.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 523
  • Eiwit: 17,2 gram
  • Koolhydraten: 56,0 gram
  • Vet: 22,1 gram
  • Vezels: 10,0 gram

Eet smakelijk!


P.s. wil jij elke dag genieten van de lekkerste recepten en ondertussen 0,5 tot 1 kilo per week afvallen? Project Gezond is alles wat je nodig hebt :) Klik hier om ons online afslankprogramma 14 dagen lang 100% gratis te proberen.

Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

Laat een reactie achter