Diner Vegetarisch recept

Zoete aardappelstamppot

Zoete aardappelstamppot

Zes ingrediënten, dat is alles wat je nodig hebt om dit heerlijke stamppotje te maken! Peper en zout niet meegerekend, maar dat heb je vast wel in huis 🙂

Het zal je niet verbazen dat deze stamppot vrij zoet van smaak is. Daarom vind ik het zelf wel lekker om er een klein beetje citroensap door te roeren. Dat brengt ‘m net wat beter in balans. Maar misschien vind jij dat wel helemaal niet nodig. Smaken verschillen nu eenmaal!

Dit heb je nodig (voor twee personen)

  • 400 gr zoete aardappels
  • 1 rode ui
  • 100 gr verse spinazie
  • 100 gr geitenkaas
  • 40 gr zongedroogde tomaten
  • 30 gr pijnboompitten

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Snipper de rode ui, schil de zoete aardappels en snij ze in grove stukken.
  • Kook de zoete aardappels samen met de rode ui in 20 minuten gaar.
  • Laat de zongedroogde tomaten goed uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en snij ze vervolgens in hele kleine stukjes.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter.
  • Giet de aardappels af, voeg twee eetlepels olie van de zongedroogde tomaten toe en stamp er een puree van.
  • Roer de spinazie en zongedroogde tomaten door de puree. Proef even en voeg peper en eventueel zout naar smaak toe.
  • Verdeel de stamppot over twee borden en verbrokkel de geitenkaas erover. Bestrooi met de pijnboompitten.

Tips en tricks

  • Om de stamppot op smaak te maken kun je ook wat gedroogde tijm toevoegen tijdens het koken van de aardappels. Dit combineert perfect met zoete aardappel en geitenkaas.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 533
  • Eiwit: 17 gram
  • Koolhydraten: 51 gram
  • Vet: 29 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter