Diner

Zoete stoofpot met kippendijen en paprika

Zoete stoofpot met kippendijen en paprika

Kipdijfilet leent zich uitstekend om lekker mee te stoven. Het blijft heerlijk mals en sappig.

Wat tof is aan dit gerecht: je hebt er echt maar een paar ingrediënten voor nodig. Maar omdat je het lekker laat stoven mengen alle smaken zich met elkaar waardoor het stoofpotje smaakt alsof er van alles en nog wat in zit. En dat stoven hoeft niet eens zo lang, slechts een half uurtje.

Uiteraard ben je vrij om er zelf wel wat extra’s aan toe te voegen: een beetje chilipoeder, een tomaatje, wat knoflook of bijvoorbeeld net voor het opdienen wat verse peterselie of koriander. Doe wat je niet laten kunt maar geloof ons maar als we zeg dat het echt niet per se nodig is 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 5 gr paprikapoeder
  • 250 gr kipdijfilet (zonder vel en bot)
  • 1 flinke ui
  • 3 rode puntpaprika’s
  • 120 gr zilvervliesrijst

Zo maak je het

Bereidingstijd: 15 minuten + 30 minuten stoven

  • Meng een klein beetje peper en zout door het paprikapoeder en smeer de kippendijen er goed mee in.
  • Verhit een scheutje olie in een braad- of hapjespan en bak de kippendijen aan.
  • Snijd ondertussen de ui en de puntpaprika’s in grove stukken.
  • Zodra de kippendijen mooi bruin gekleurd zijn voeg je de ui en paprika toe.
  • Laat het gerecht op laag vuur pruttelen en roer het af en toe om. Doe dit op zijn minst totdat de kippendijen gaar zijn (ongeveer 30 minuten) maar hoe langer hoe beter.
  • Serveer de stoofpot met zilvervliesrijst.

Tips en tricks

  • Normaliter komt er genoeg vocht uit de ui en paprika. Mocht dit niet zo zijn dan kun je af en toe een klein scheutje water toevoegen.
  • In plaats van puntpaprika’s kun je ook gewone paprika’s gebruiken. Maar, rode puntpaprika’s zijn wel heerlijk zoet. Dus als het even kan: gebruik puntpaprika’s 🙂
  • Mocht je geen kippendijen zonder vel kunnen vinden haal dan het vel er zelf even af voordat je het gerecht gaat maken.
  • Je kunt dit gerecht ook een avond van tevoren maken zodat je het een paar uurtjes kunt laten pruttelen. De volgende dag hoef je het alleen maar even op te warmen en rijst te koken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 513
  • Eiwit: 31,8 gram
  • Koolhydraten: 55,7 gram
  • Vet: 17,6 gram
  • Vezels: 5,7 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter