Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.
Het klinkt misschien een beetje vreemd. Een stoofschotel met shoarmavlees…
Maar soms moet je dingen gewoon eens proberen. Dus dat hebben we gedaan. En al bij het eerste hapje waren we daar heel blij mee. Wat een verrassend lekkere combi is dit! De shoarmakruiden overheersen niet, maar geven wel goed smaak aan het gerecht. De lekkere verse groente en de kerrie- en paprikapoeder maken de rest van de smaak compleet.
Dit heb je nodig (twee personen)
- 300 gr krieltjes
- 200 gr ongepaneerde schnitzel
- 6 gr shoarmakruiden
- 250 gr courgette
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 300 gr gezeefde tomaten
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
Zo maak je het
Bereidingstijd: 25 minuten
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de ongepaneerde schnitzels in reepjes. Voeg een scheutje olie en de shoarmakruiden toe en roer goed door.
- Snijd de courgette, paprika en ui in grove stukken.
- Verhit een scheutje olie in een wok of braadpan en bak het vlees ongeveer 1 minuut op hoog vuur aan.
- Voeg vervolgens de courgette, ui en paprika toe en laat dit 2 à 3 minuten meebakken.
- Voeg de gezeefde tomaten, kerriepoeder, paprikapoeder en wat peper en zout toe. Roer alles goed door.
- Laat de stoofschotel ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.
- Serveer samen met de krieltjes.
Tips en tricks
- Van de meeste soorten shoarmakruiden gebruik je 3 gr per 100 gr vlees. Vandaar dat in dit recept 6 gr shoarmakruiden staat. Check wel even of deze verhoudingen ook gelden voor de shoarmakruiden die jij gebruikt 🙂
- Als je geen varkensvlees wilt eten kun je dit recept ook prima maken met kipfilet of runderreepjes.
- Je kunt deze snelle stoof natuurlijk ook prima in een ander seizoen eten.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal: 397
- Eiwit: 32 gram
- Koolhydraten: 47 gram
- Vet: 8 gram
- Vezels: 6 gram
Klopt het vetgehalte van slechts 8.5 gram?
Kan ik de gezeefde tomaten vervangen ??bijvoorbeeld door 1 blikje tomatenpuree
Gezeefde tomaten geven een mildere smaak dan tomatenpuree en zorgen voor een sausje.
Ik heb je recept voor de zomerstoofschotel gevonden op Pinterest en maandag gemaakt. Ik moet zeggen; de schotel viel heel erg in de smaak! Ik had er lekker veel kerrie en paprika poeder bij gedaan, perfect! Bedankt voor het delen, ik ga hem zeker nog eens maken.
Het is al een tijdje geleden dat je dit geplaatst heb maar kan dit ook in de oven
Het lekkerst is om de stoofschotel even te laten pruttelen op het vuur.
Goedemorgen
Staat dit recept in een van de boeken
Nee, dit recept staat alleen online.
Het staat ook in het boek Altijd lekker, (nieuwste boek)
Heeerlijk recept,echt genieten voor herhaling!
Precies gedaan wat er stond mmmmmm
Kun je dit ook bereiden in een tajine?
Ja hoor, dat kan ook.
Het smaakte heerlijk maar ik zou het de volgende keer met couscous maken in plaats van de krieltjes
Jouw versie heb ik nog niet geprobeerd, Nineke.
Ik heb een eigen snelle versie die ik al jaren gebruik op de camping.
Ik maak hem net als jij (wel met kant-en-klaar shoarmavlees). Ik doe er geen courgette en krieltjes erdoor, maar tuinbonen uit een potje. En ook makkelijk om het smeuïg te maken: een rode saus en knoflooksaus uit een fles of bakje.
Als ik eters krijg, bak ik er gekookte krieltjes of aardappelblokjes bij, anders laat ik de aardappels zitten.
Echt een heel snel en lekker gerecht en het grappige is: ik lustte nooit tuinbonen en op deze manier zit ik ervan te smullen.
Shoarma vervangen door jackfruit (niet uit blik maar uit een plastic mét kartonnen pak). De shoarmakruiden vervangen door een halve bol verse knoflook. Het resultaat? Een lege pan! Heerlijk!!
Een heel ander recept dus…
Waarom is hier geen dagmenu van
In de app staan de dagmenu’s bij dit recept.
Hartelijk dank voor dit lekkere recept!
Vorige week getest en goedgekeurd, morgen op het menu voor een etentje met vrienden.
Aangepast met kippefilet, een eigen mix shoarmakruiden en krokante wedges.
Ik zeg het voort!
Gisteren gemaakt, met dit verschil, ik heb peasmaker stukjes gebruikt I.p.v. kip.
Echt lekker.
Kan je dit gerecht ook van te voren maken en weer warmen of wordt het vlees dan taai?
Je kunt het gerecht heel goed van te voren klaarmaken.
Ik heb dit recept gemaakt en het was heerlijk. Ik heb het aan mijn schoondochter laten proeven en zij vond het ook heerlijk.Ik ga dit ook in de winter maken want het smaakt elk seizoen. En ik wou je nog bedanken voor dit heerlijke gerecht
Echt heerlijk, ik vervang alleen het varkensvlees door kip.
Vandaag voor het eerst gemaakt en we vonden het erg lekker. Geen rare ingrediënten en stond in 30 minuten op tafel.
Vond de gezeefde tomaten een beetje erg aanwezig zodat je de kruiden niet meer proefde..jammer…
Dit gerecht gisteren gemaakt vond het lekker, een gedeelte meegegeven aan schoondochter en ook hun hebben het met smaak gegeten, dank voor het recept