Diner

Zomerstoofschotel

Het klinkt misschien een beetje vreemd. Een stoofschotel met shoarmavlees…

Maar soms moet je dingen gewoon eens proberen. Dus dat hebben we gedaan. En al bij het eerste hapje waren we daar heel blij mee. Wat een verrassend lekkere combi is dit! De shoarmakruiden overheersen niet, maar geven wel goed smaak aan het gerecht. De lekkere verse groente en de kerrie- en paprikapoeder maken de rest van de smaak compleet.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr krieltjes
  • 200 gr ongepaneerde schnitzel
  • 6 gr shoarmakruiden
  • 250 gr courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 300 gr gezeefde tomaten
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de ongepaneerde schnitzels in reepjes. Voeg een scheutje olie en de shoarmakruiden toe en roer goed door.
  • Snijd de courgette, paprika en ui in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of braadpan en bak het vlees ongeveer 1 minuut op hoog vuur aan.
  • Voeg vervolgens de courgette, ui en paprika toe en laat dit 2 à 3 minuten meebakken.
  • Voeg de gezeefde tomaten, kerriepoeder, paprikapoeder en wat peper en zout toe. Roer alles goed door.
  • Laat de stoofschotel ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Serveer samen met de krieltjes.

Tips en tricks

  • Van de meeste soorten shoarmakruiden gebruik je 3 gr per 100 gr vlees. Vandaar dat in dit recept 6 gr shoarmakruiden staat. Check wel even of deze verhoudingen ook gelden voor de shoarmakruiden die jij gebruikt 🙂
  • Als je geen varkensvlees wilt eten kun je dit recept ook prima maken met kipfilet of runderreepjes.
  • Je kunt deze snelle stoof natuurlijk ook prima in een ander seizoen eten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 397
  • Eiwit: 32 gram
  • Koolhydraten: 47 gram
  • Vet: 8 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

21 reacties

  • Ik heb je recept voor de zomerstoofschotel gevonden op Pinterest en maandag gemaakt. Ik moet zeggen; de schotel viel heel erg in de smaak! Ik had er lekker veel kerrie en paprika poeder bij gedaan, perfect! Bedankt voor het delen, ik ga hem zeker nog eens maken.

    • Jouw versie heb ik nog niet geprobeerd, Nineke.
      Ik heb een eigen snelle versie die ik al jaren gebruik op de camping.
      Ik maak hem net als jij (wel met kant-en-klaar shoarmavlees). Ik doe er geen courgette en krieltjes erdoor, maar tuinbonen uit een potje. En ook makkelijk om het smeuïg te maken: een rode saus en knoflooksaus uit een fles of bakje.
      Als ik eters krijg, bak ik er gekookte krieltjes of aardappelblokjes bij, anders laat ik de aardappels zitten.

      Echt een heel snel en lekker gerecht en het grappige is: ik lustte nooit tuinbonen en op deze manier zit ik ervan te smullen.

  • Shoarma vervangen door jackfruit (niet uit blik maar uit een plastic mét kartonnen pak). De shoarmakruiden vervangen door een halve bol verse knoflook. Het resultaat? Een lege pan! Heerlijk!!

  • Hartelijk dank voor dit lekkere recept!
    Vorige week getest en goedgekeurd, morgen op het menu voor een etentje met vrienden.
    Aangepast met kippefilet, een eigen mix shoarmakruiden en krokante wedges.
    Ik zeg het voort!

  • Ik heb dit recept gemaakt en het was heerlijk. Ik heb het aan mijn schoondochter laten proeven en zij vond het ook heerlijk.Ik ga dit ook in de winter maken want het smaakt elk seizoen. En ik wou je nog bedanken voor dit heerlijke gerecht

Laat een reactie achter