Diner

Zomerstoofschotel

Het klinkt misschien een beetje vreemd. Een stoofschotel met shoarmavlees…

Maar soms moet je dingen gewoon eens proberen. Dus dat hebben we gedaan. En al bij het eerste hapje waren we daar heel blij mee. Wat een verrassend lekkere combi is dit! De shoarmakruiden overheersen niet, maar geven wel goed smaak aan het gerecht. De lekkere verse groente en de kerrie- en paprikapoeder maken de rest van de smaak compleet.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr krieltjes
  • 200 gr ongepaneerde schnitzel
  • 6 gr shoarmakruiden
  • 1 kleine courgette (250 gr)
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 300 gr gezeefde tomaten
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Bak de krieltjes in een koekenpan in 15 tot 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de schnitzels in reepjes en marineer ze met de shoarmakruiden.
  • Snijd de courgette, paprika en ui in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of braadpan en bak het vlees ongeveer een minuut op hoog vuur aan.
  • Voeg vervolgens de courgette, ui en paprika toe en laat dit een minuut of twee meebakken.
  • Voeg nu de gezeefde tomaten, kerriepoeder, paprikapoeder en wat peper en zout toe. Roer alles goed door.
  • Laat de stoofschotel ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Serveer samen met de krieltjes.

Tips en tricks

  • Van de meeste soorten shoarmakruiden gebruik je 3 gr per 100 gr vlees. Vandaar dat in dit recept 6 gr shoarmakruiden staat. Check wel even of deze verhoudingen ook gelden voor de shoarmakruiden die jij gebruikt 🙂
  • Als je geen varkensvlees wilt eten kun je dit recept ook prima maken met kipfilet of runderreepjes.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 436
  • Eiwit: 32,8 gram
  • Koolhydraten: 54,5 gram
  • Vet: 8,5 gram
  • Vezels: 8,9 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter