Alle recepten uit ons kookboek 'Altijd lekker' Diner

Zomerstoofschotel

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘Altijd lekker’? In dit boek vind je een selectie van 100 populaire recepten uit ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Het klinkt misschien een beetje vreemd. Een stoofschotel met shoarmavlees…

Maar soms moet je dingen gewoon eens proberen. Dus dat hebben we gedaan. En al bij het eerste hapje waren we daar heel blij mee. Wat een verrassend lekkere combi is dit! De shoarmakruiden overheersen niet, maar geven wel goed smaak aan het gerecht. De lekkere verse groente en de kerrie- en paprikapoeder maken de rest van de smaak compleet.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr krieltjes
  • 200 gr ongepaneerde schnitzel
  • 6 gr shoarmakruiden
  • 250 gr courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 300 gr gezeefde tomaten
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl paprikapoeder

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 15 à 20 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd de ongepaneerde schnitzels in reepjes. Voeg een scheutje olie en de shoarmakruiden toe en roer goed door.
  • Snijd de courgette, paprika en ui in grove stukken.
  • Verhit een scheutje olie in een wok of braadpan en bak het vlees ongeveer 1 minuut op hoog vuur aan.
  • Voeg vervolgens de courgette, ui en paprika toe en laat dit 2 à 3 minuten meebakken.
  • Voeg de gezeefde tomaten, kerriepoeder, paprikapoeder en wat peper en zout toe. Roer alles goed door.
  • Laat de stoofschotel ongeveer 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  • Serveer samen met de krieltjes.

Tips en tricks

  • Van de meeste soorten shoarmakruiden gebruik je 3 gr per 100 gr vlees. Vandaar dat in dit recept 6 gr shoarmakruiden staat. Check wel even of deze verhoudingen ook gelden voor de shoarmakruiden die jij gebruikt 🙂
  • Als je geen varkensvlees wilt eten kun je dit recept ook prima maken met kipfilet of runderreepjes.
  • Je kunt deze snelle stoof natuurlijk ook prima in een ander seizoen eten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 397
  • Eiwit: 32 gram
  • Koolhydraten: 47 gram
  • Vet: 8 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

27 reacties

Laat een reactie achter