Diner

Zuurkoolstamppot met appel

Zuurkoolstamppot met appel

Een lekkere zuurkoolschotel hebben we al lange tijd op de weekmenu’s staan. Maar van zuurkool kun je ook heerlijke stamppotten maken. Dit recept is daar zo’n voorbeeld van. We combineren het zuur van de zuurkool, met wat zoet van de appel en de hartige en zoute smaak van krokant gebakken spek tot een stamppot die bomvol lekkere smaken zit. Dit is absoluut een van onze favorieten voor het herfst- en winterseizoen.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr aardappels
  • 400 gr zuurkool
  • 3 kruidnagels
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 60 ml melk
  • 20 gr boter
  • 1 (zoete) appel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten

  • Schil de aardappels en spoel de zuurkool af. Kook de aardappels en zuurkool samen met de kruidnagels en wat zout in een klein laagje water gaar.
  • Bak ondertussen de spekreepjes krokant in een koekenpan zonder olie of boter.
  • Giet de aardappels en zuurkool af en verwijder de kruidnagels.
  • Verwarm de melk, voeg dit samen met de boter en een snuf zout toe aan de aardappels en zuurkool en stamp er een mooie puree van.
  • Snijd de appel in kleine blokjes en roer samen met de spekreepjes door de stamppot.
  • Maak de stamppot op smaak met peper en eventueel zout.

Tips en tricks

  • In plaats van appel kun je in dit recept ook goed ananas gebruiken.
  • Bak de appel (of ananas) de laatste paar minuten even mee met de spekreepjes als je de stukjes wat zachter wilt hebben. Bak je ze niet mee, dan geven ze juist wat ‘bite’ aan de stamppot.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 481
  • Eiwit: 17 gram
  • Koolhydraten: 56 gram
  • Vet: 21 gram
  • Vezels: 13 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X