Diner

Zwarte bonensaus

Liefhebber van zwarte bonensaus? Dan word je hier echt gelukkig van. Zwarte bonensaus is een populaire saus bij wokgerechten, en dat is niet voor niks natuurlijk.

Vaak wordt deze saus kant-en-klaar in een flesje of pakje verkocht, maar met dit recept maak je hem lekker zelf! En geloof ons: dat is de moeite waard! Nog nooit geproefd? Doen!

Het smaakt wat ons betreft het lekkerst in dit recept van kip, rijst en zwarte bonensaus.

Dit heb je nodig (200 milliliter)

  • 200 gr zwarte bonen (blikje, uitlekgewicht 130 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 20 ml sojasaus
  • 10 ml ketjap manis
  • 5 ml olijfolie
  • 150 ml water
  • maïzena (indien nodig)

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten 

  • Laat de zwarte bonen uitlekken in een vergiet of zeef.
  • Pers de knoflook en de gember en hak de rode peper zo fijn als mogelijk is. Doe samen met de zwarte bonen in een steelpannetje.
  • Warm de bonen op en voeg de sojasaus, olijfolie en ketjap manis toe. Warm verder op en pureer ondertussen beetje bij beetje met een vork (of stamper) tot het geheel steeds gladder wordt.
  • Voeg beetje bij beetje het water toe om de gewenste dikte te bereiken. Gebruik eventueel maïzena als de saus te dun geworden is.
  • Proef de saus en gebruik eventueel nog een beetje peper om het verder op smaak te maken.
  • Blend de woksaus glad en bewaar (het gedeelte dat je niet gelijk gebruikt) in een schoon flesje of bakje in de koelkast.

Tips en tricks

  • Je kunt eventueel wat boontjes heel laten en later toevoegen aan de saus of aan het gerecht waarbij je de bonensaus gebruikt.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 127
  • Eiwit: 7,7 gram
  • Koolhydraten: 12,3 gram
  • Vet: 3,1 gram
  • Vezels: 13,6 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter