Veelgestelde vragen

Kan ik aankomen met de menu’s van Project Gezond?

Gezond afvallen

Wanneer je ondergewicht hebt en je wilt wat aankomen, dan zal je meer moeten gaan eten om een gezond gewicht te bereiken. Je huidige calorie inname is namelijk lager dan je daadwerkelijke caloriebehoefte. Hierdoor ontstaat er ondergewicht. De vraag die wij hierover regelmatig gesteld krijgen is deze:

Kan ik aankomen met de menu’s van Project Gezond?

Het antwoord is positief op deze vraag: Ja dat kan zeker!

Door onze menu’s te volgen kan je aankomen, doordat je meer gezonde producten eet dan je voorheen deed. Je verhoogt hierdoor dus je calorie inname, zodat je aankomt. En tegelijkertijd wen je jezelf een nieuw gezond eetpatroon aan, dat je de rest van je leven kan blijven vasthouden.

Je zou er in feite ook voor kunnen kiezen om allerlei ongezonde producten te gaan eten. Deze producten zijn vaak erg lekker en calorierijk waardoor je gemakkelijk je calorie inname verhoogt, maar ze bevatten niet de gezonde voedingsstoffen die je dagelijks nodig hebt. Zeker voor de lange termijn is dit dus helemaal geen goede gezonde oplossing. Het is een ongezond eetpatroon. Gelukkig is het eten van deze ongezonde producten dus niet nodig en kan je ook aankomen door onze menu’s te volgen!

Hoe volg je dan de menu’s?

Hoe je kunt aankomen met onze menu’s leggen we graag aan je uit. Als je gaat afvallen dan eet je 500 calorieën minder dan je caloriebehoefte op dat moment. Het calorietekort dat je op deze manier creëert zorgt ervoor dat je gaat afvallen. Wanneer je wilt aankomen, dan houd je juist aan dat je 500 calorieën extra eet zodat je aankomt.

Omdat 500 calorieën extra eten soms best veel is, kan je bijvoorbeeld ook eerst 300 calorieën extra eten. Daarmee kom je dan wat minder snel aan, maar het gaat dan wel geleidelijk op een gezonde manier. Kies er het liefst voor een grotere portie te eten op de momenten dat je merkt dat je meer trek hebt. Je zal merken dat het je dan helemaal geen moeite kost om extra calorieën te eten.

Wat kun je nog meer doen?

Ook kan je ervoor kiezen sommige producten die op het menu staan te vervangen voor calorierijkere varianten die wel ook gezond zijn. Kies er bijvoorbeeld eens voor magere vis te vervangen voor vette vis, hetzelfde kan met zuivelproducten, vervang mager beleg eens voor pindakaas of een avocado en neem eventueel als extra (tussendoortje) een keer wat noten of een gekookt ei.

Het zijn kleine aanpassingen die je gemakkelijk op de dag zelf kunt doorvoeren op de menu’s. Je krijgt er sneller 300 à 500 gezonde calorieën mee binnen, waardoor je dus gemakkelijker boven je caloriebehoefte eet. Ook blijf je zo gevarieerd eten en voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Deze producten bevatten namelijk allemaal eiwitten en gezonde vetten, belangrijke bouwstenen voor je lichaam.

Hulp nodig?

Wil jij met de recepten en menu’s van Project Gezond aan de slag gaan, maar vind je het fijn als we met je meedenken? Dat is uiteraard geen probleem. Stuur even een mail naar info@projectgezond.nl of vul het contactformulier in en dan helpen we je graag verder met een goed advies op maat.

4 reacties

  • Hoi Kim, In dit geval zit je tussen twee menu’s in.
   Met 1500 calorieën zou je net te weinig voedingstoffen binnenkrijgen om op een gezonde manier gewicht te verliezen.
   Je kunt dan iedere dag iets extra’s nemen, bijvoorbeeld in de vorm van een bakje yoghurt of kwark met fruit of een cracker met beleg.
   Je lichaam heeft namelijk wel voldoende brandstof nodig om je stofwisseling aan de gang te houden.
   In dit artikel vertellen we je er meer over: https://www.projectgezond.nl/waarom-500-calorieen-minder-dan-caloriebehoefte/

   Je kunt er ook voor kiezen om het 1800 calorieën weekmenu te volgen en dan de porties van de tussendoortjes iets kleiner maken.
   Omdat je 500 calorieën onder je energiebehoefte eet, heb je nog wel wat ruimte over en zal je ook nog steeds gewicht verliezen.
   Kies vooral waar jij je het prettigst bij voelt!

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X