De basis voor rode pesto is zongedroogde tomaat. Als je zelf pesto maakt kan je variëren met de basisingrediënten en dat is...
Tussendoortjes & snacks
Pruimentaart met hazelnoten
Je kan deze pruimentaart het beste omschrijven als een zoete verleiding. Dat komt door het hoge fruitsuikergehalte van de pruimen...
Hartige cruffins
Zo nu en dan duikt er uit het niets een compleet nieuw baksel op. Vaak is het ook nog iets waarvan we ons achteraf met zijn allen...
Truffel-eisalade
Hoe maak je van een doodgewoon ei een heerlijk chique gerechtje? Ons antwoord: door er truffel aan toe te voegen. Verse truffel...
Pikante hummus met gegrilde paprika
De twist van de gegrilde paprika in deze hummus smaakt naar meer. Op zich al reden genoeg om het recept een keer te maken. Daar...
Hangop met aardbeien en balsamico
Hangop is eigenlijk gewoon uitgelekte yoghurt. Nu je dat weet, begrijp je ook direct waarom ze dit dessert een andere naam hebben...
Italiaans olijfbrood met zongedroogde tomaat en spek
Tijd en liefde zijn twee ingrediënten die wel in dit brood zitten, maar die je niet terug ziet op de ingrediëntenlijst. Gelukkig...
Filodeeghapjes met roomkaas en gerookte zalm
Filodeeg is een perfect jasje voor dit luxe hapje met gerookte zalm en roomkaas. Dat dille en peterselie hier perfect mee...
Ravigottesaus
‘En welke saus wil u daarbij?’ Koop je een portie kibbeling bij de viskraam, dan is de kans groot dat je deze vraag...
Appeltaartmuffins
Appeltaart is een klassieker die nooit gaat vervelen. Zelfs als je dagelijks een punt appeltaart voorgeschoteld krijgt, zal het...
Gerookte kipsalade met walnoten
In Nederland produceren we jaarlijks zo’n 800 miljoen kilo kaas. Daarmee zijn we één van de grootste kaasproducenten van...
Worstenbroodjes
De oventemperatuur stijgt voor dit recept tot grote hoogte. Het zorgt ervoor dat je kort daarna je tanden kunt zetten in een...
Smeuïge carrot cake
Ken je die mop van dat konijntje bij de bakker? Hij vroeg om worteltjestaart. De bakker had het twee dagen op rij niet. Hij...
Knapperige bloemkool-kaasballetjes
Dit is het perfecte vegetarische borrelhapje! Bloemkool en kaas is natuurlijk al een zalige combinatie. Het wordt compleet goud...
Caprese mozzarella wraprolletjes
Met dit recept gaan we de hoek van de toverkunst en goochelaarij in. Op magische wijze toveren we een mozzarellabol om in een...
Patatas bravas
Deze knapperige ‘patatas’ serveer je op een fiësta als tapas. Serveer ze met de licht pikante tomatensaus en feest...
Grissini
In de 17e eeuw gaf de koning van Italië zijn hofbakker de opdracht om een brood zonder zachte broodkruimels uit te vinden. Zijn...
Makkelijke aioli
Echte aioli bestaat voornamelijk uit romig gevijzelde en opgeklopte knoflook met heel veel olie. Omdat het maken van echte aioli...
Klassieke empanada’s met maïs en chimichurrikruiden
Een empanada of empanadilla is gevulde deegwaar die gebakken of gefrituurd wordt. De naam komt van het Spaanse, Portugese en...
Zomerse fruitspread
Deze zomerse spread is fris-zoet van smaak. Je hebt met een fruitspread een heel ander product te pakken dan met een potje jam...
Olijventapenade met knoflook en kappertjes
Het blijft ons verrassen hoeveel lekkerder homemade producten smaken ten opzichte van kant-en-klare producten uit de winkel...
Koek- en speculaaskruiden
Al deze kruiden ruiken apart van elkaar al fantastisch. Als je ze combineert ontstaat een authentieke kruidenmix om toe te voegen...
Kruidkoek met rozijnen
Een stevige koek die heerlijk ruikt en nog lekkerder smaakt. Een smeuïge bite gegarandeerd. Laat ‘m even lekker staan in...
Komkommersalade met zilveruitjes en dille
Mini snackkomkommertjes zijn lekker uit het vuistje, maar ze zijn uitermate geschikt voor deze komkommersalade. Van één...
Oliebollen
Op de donkere, koudere decemberavonden overdenk je als vanzelf het jaar dat achter je ligt. We hopen van harte dat er...
Romige pastinaaksoep met croutons
De pastinaak is een wortelgewas met een anijsachtige smaak. De Romeinen namen dit gewas mee vanuit het Middellandse Zeegebied...
Knapperige kaascroutons
Een simpele salade wordt meteen feestelijk met deze knapperige croutons. Een saaie soep (als die al bestaat) is meteen hip met...
Triffle met rood fruit
Onze overzeese westerburen hebben naast geweldige ontbijttradities ook een ander aantrekkelijk gebruik: zalige toetjes maken. Een...
Knapperige kruidnoten
‘Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan.’ Hopelijk ligt die boot vol met cadeautjes. De kruidnootjes bakken...
Appel-cranberryspread
Cranberry’s. We kunnen ons zo voorstellen dat je niet heel veel recepten of gerechten kent waar je deze bessen in kunt...