Het is echt waar. Variëren kan je leren. Hoe cliché het ook is, we zijn er allemaal gek op. Want wie wil er nou niet vaker van de...
Vegetarisch recept
Pinda woksaus
Ben jij gek op Oosterse gerechten die met satésaus worden bereid? Mag er van jou dan best een schepje extra bij? Dan is deze...
Vegetarische bami
Wist je dat de ‘ba’ van bami eigenlijk vlees betekent? Wanneer je een vegetarische bami maakt, wil je dus een gerecht...
Olijvensnack
Olijven zijn een lekkere hartige gezonde snack. Ze bevatten namelijk relatief veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren, vezels...
Paddenstoelenstoofpotje
Je kan voor dit gerecht de paddenstoelen zelf gaan zoeken in het bos. Maar wij denken eigenlijk dat dit niet zo’n goed, of...
Groene shakshuka
Shakshuka is een favoriet vegetarisch gerecht dat oorspronkelijk uit Tunesië komt. Inmiddels zijn er al vele variaties op de...
Pikante hummus met gegrilde paprika
De twist van de gegrilde paprika in deze hummus smaakt naar meer. Op zich al reden genoeg om het recept een keer te maken. Daar...
Risotto al pomodoro met burrata
We hadden dit recept natuurlijk ook gewoon ‘tomatenrisotto met burrata’ kunnen noemen. Maar wij vonden deze naam -met...
Ravigottesaus
‘En welke saus wil u daarbij?’ Koop je een portie kibbeling bij de viskraam, dan is de kans groot dat je deze vraag...
Knolselderij stamppot met hazelnoten
In deze vegetarische stamppot zijn de kruidige knolselderij en de zoete aardappel een grandioos duo. Het zoete van de aardappel...
Hartige vegetarische snacks
Bij een hartige snack denk je al snel aan een plakje worst of een gehaktballetje. Maar wil je nu eens uitpakken met vegetarische...
Cannelloni met geitenkaas en walnoot
Naast aandacht voor dit verrassende gerecht, vragen we vandaag ook even je aandacht voor ‘de Project Gezond...
Rode bietensalade met krieltjes, bramen en veldsla
Met salades houdt het variëren nooit op. Er is altijd wel een nieuwe combinatie die we uit willen proberen. Deze kleurrijke...
Knapperige bloemkool-kaasballetjes
Dit is het perfecte vegetarische borrelhapje! Bloemkool en kaas is natuurlijk al een zalige combinatie. Het wordt compleet goud...
Zoete aardappelschotel met ui en kaas
Met ovenschotels kun je eindeloos variëren. Wij hebben altijd wel een paar ideeën voor een leuke ovenschotel op ons lijstje staan...
Groentesaus met tuinkruiden
Deze frisse en romige groentesaus kun je naast elke denkbare groente serveren. Je diner is niet af zonder deze saus die je zelf...
Frisse rijstsalade met halloumi en limoendressing
Halloumi is een kaas met een eiwitstructuur die ervoor zorgt dat de kaas niet snel smelt. Daarom is deze kaas bij uitstek...
Caprese wraprolletjes
Met dit recept gaan we de hoek van de toverkunst en goochelaarij in. Op magische wijze toveren we een mozzarellabol om in een...
Patatas bravas met salsa bravas
Deze knapperige ‘patatas’ serveer je op een fiësta als tapas. Serveer ze met de licht pikante tomatensaus en feest...
Knapperige croutons
Croutons vind je vaak terug in een salade of op een soepje. Je kunt ze kopen in de winkel, maar je kunt ze ook heel goed zelf...
Tikka masala met linzen
Een heerlijke vegetarische variant op de alom bekende kip tikka masala. De ‘bite’ zijn we ondanks het weglaten...
Wraps met bonensalsa en avocado
Van de foto bij dit recept worden wij helemaal gelukkig! Dat hebben we helemaal te danken aan ons lid Christa! Zij stuurde dit...
Pittige nasi met jackfruit
Elvera vindt het na haar werk fijn om niet te lang in de keuken te hoeven staan. Deze pittige, vegetarische nasi met jackfruit is...
Kartoffelsalade
Een smaakvolle salade met makkelijke ingrediënten. Daar wordt iedereen toch blij van? Helemaal nu het barbecueseizoen weer in...
Rijstsalade met gebakken pinda’s en mango
Het leukste aan deze salade is natuurlijk het snijden van de mango. Dat is zo’n prettig klusje. Tenminste, als je het...
Ovenfrittata met groene asperges en feta
Wanneer je wilt afvallen is ei een fijn ingrediënt. Het geeft je namelijk voor een langere tijd een goed verzadigd gevoel. ...
Ketjap sesam woksaus
“Niet mokken, lekker wokken!” Een reclametekst uit de jaren negentig, die zeker nog niet verjaard is. In de tijd van...
Indonesische sajoer boontjes
Zoek je een bijgerecht met pit? Hebben we voor je! Dit bijgerecht is niet alleen pittig, maar ook heel smaakvol. Het zou zelfs in...
Kaassaus
Dit basisrecept kan je eenvoudig een enorme boost geven! Je kunt namelijk perfect variëren door af en toe een andere kaas te...
Romige pastinaaksoep met croutons
De pastinaak is een wortelgewas met een anijsachtige smaak. De Romeinen namen dit gewas mee vanuit het Middellandse Zeegebied...