De meest bekende witlof eet je met ham en kaas. Dit gerecht heeft veel fans en liefhebbers zetten het graag op tafel met feestelijke gelegenheden zoals Kerst. Toch vind je dit drietal top-ingrediënten niet terug in deze...
Recepten
Broodje rookworst met honing-mosterdsaus
Zet de servetten, tissues of keukenrol maar vast klaar! Want het lukt je waarschijnlijk niet om dit broodje rookworst zonder...
Kip Parmezaan met pasta
In Amerika is chicken Parmesan een favoriet non-pastagerecht in Italiaanse restaurants. Dit stukje kipfilet met lekker knapperig...
Vegetarische bami
Wist je dat de ‘ba’ van bami eigenlijk vlees betekent? Wanneer je een vegetarische bami maakt, wil je dus een gerecht...
Pittige boerenkool ovenschotel
We hadden dit recept ook ‘Boerenkool (maar dan) anders’ kunnen noemen. De boerenkool wordt niet zo zacht als wanneer...
Vlammetjes
Ontzettend hete hapjes uit de frituur die het goed doen bij de borrel: vlammetjes. Is het jou wel eens opgevallen dat vlammetjes...
Pikante sambal
Misschien maak jij al jaren je eigen sambal. Of vraag je je nu juist af waarom je dat zou gaan doen? Tenslotte is een potje...
Olijvensnack
Olijven zijn een lekkere hartige gezonde snack. Ze bevatten namelijk relatief veel enkelvoudig onverzadigde vetzuren, vezels...
Vispie
Vispie, fish pie of vistaart. Drie receptnamen die worden gebruik voor hetzelfde gerecht. Je denkt misschien aan een hartige...
Kip rendang
Rendang is een geurig stoofgerecht. Misschien wel jouw lievelings? Dit Indonesische gerecht wordt meestal met rundvlees bereid...
Rozijnenbolletjes
Zelf broodjes bakken is een kunst. Daarom is het fijn om vooraf te weten dat deze rozijnenbolletjes een gegarandeerd succes zijn...
Paddenstoelenstoofpotje
Je kan voor dit gerecht de paddenstoelen zelf gaan zoeken in het bos. Maar wij denken eigenlijk dat dit niet zo’n goed, of...
Spruitjesstamppot met krokante gehaktballetjes
Wist je dat spruitjes de okselknoppen zijn van de spruitkool? Misschien dat dat ook de reden is dat veel kinderen én volwassenen...
Goulashsoep
Ken jij goulash ook als het Hongaarse stoofgerecht dat je eet met rijst? Toch is dit niet de enige manier waarop goulash gegeten...
Wrap-o-let met bagel kruidenmix
We stellen je vandaag graag voor aan de Wrap-o-let. Een fenomenale combinatie tussen een wrap en een omelet. Voor iedereen die...
Orzo met rode pesto en gerookte zalm
Dit recept bevat twee typisch Italiaanse ingrediënten: orzo en cavolo nero. Orzo is een gedoogde pasta die lijkt op de vorm van...
Venkelquiche met feta
Venkel is geen alledaagse groente. Wij koken er althans niet heel vaak mee. Dus mocht het zo zijn dat jullie wel allemaal massaal...
Groene shakshuka
Shakshuka is een favoriet vegetarisch gerecht dat oorspronkelijk uit Tunesië komt. Inmiddels zijn er al vele variaties op de...
Everything bagel seasoning kruidenmix
Nog niet zo lang geleden is de ‘Everything (but the) bagel seasoning blend‘ overgewaaid uit Amerika. Een bagel...
Broodje warm vlees met champignons
Dit recept is afkomstig uit ons boek ‘Heerlijke winter’ en is te vinden op pagina 108. Benieuwd naar alle andere...
Italiaanse ossenhaassalade
Liefhebbers van de Oosterse biefstuksalade en malse ossenhaas opgelet! Voor deze Italiaanse ossenhaassalade hebben we ons laten...
Goedgevulde tomaten-groentesoep met balletjes
Zeg eens eerlijk? Heb jij ook standaard een blik of zak tomaten-groentesoep met balletjes in de voorraadkast staan? Lekker van...
Kip-sambasalade
Het begint bijna een beetje saai te worden. Maar zoals voor eigenlijk elk gerecht kunnen we ook nu weer vol overtuiging zeggen:...
Chow mein met omelet
Wie gek is op noedels, is zonder twijfel gek op chow mein. Met dit Chinese roerbakgerecht, dat niets anders dan ‘gebakken...
Andijviesalade met gerookte kip en appel
‘Zullen we vanavond andijvie eten?’Je dacht waarschijnlijk direct aan een andijviestamppot of niet? Zeg eens eerlijk...
Rode pesto met geroosterde paprika en zongedroogde tomaat
De basis voor rode pesto is zongedroogde tomaat. Als je zelf pesto maakt kan je variëren met de basisingrediënten en dat is...
Fajitas met gehakt en frisse saus
Er wordt wel eens gezegd dat gerechten het lekkerst smaken als je ze eet op de plek waar ze oorspronkelijk vandaan komen. In het...
Pistoletje parmaham met rode pesto
Italië staat bekend om haar mooie producten. Parmaham en pesto zijn hier goede voorbeelden van. Doe deze twee samen op een vers...
Zalm shaslicks
Shaslicks, wat zijn dat nou eigenlijk? Simpel gezegd is een shaslick een spies met gegrilde of geroosterde stukjes gemarineerd...
Broodsoldaatjes uit de oven
In slechts vier stappen tover je oud brood om in broodsoldaatjes: lange knapperige croutons. De bereiding is ontzettend simpel...