Heb je het over gnocchi dan komen er bij de meeste mensen direct twee vragen op. Wat is gnocchi? En vooral: hoe spreek je het in vredesnaam uit?! Laten we met de uitspraak beginnen. Die is heel simpel: njokkie Nu we dat duidelijk...
Recepten
Griekse stifado met kip
Dat stoofgerechten ook in het voorjaar in de smaak vallen, bleek al snel toen wij het recept voor de zomerstoofschotel met jullie...
Hangop met aardbeien en balsamico
Hangop is eigenlijk gewoon uitgelekte yoghurt. Nu je dat weet, begrijp je ook direct waarom ze dit dessert een andere naam hebben...
Hartige taart met pittige spitskool en pindakaas
Een feestje vieren doen we vaak met zoete taart en gebak. Appeltaart, slagroomtaart en -soezen en (oranje)tompoucen. Klassiekers...
Risotto al pomodoro met burrata
We hadden dit recept natuurlijk ook gewoon ‘tomatenrisotto met burrata’ kunnen noemen. Maar wij vonden deze naam -met...
Tomaat gevuld met ei en broodsoldaatjes
Zoals de naam al laat vermoeden, heeft dit recept eigenlijk twee hoofdrolspelers. ‘Tomaat gevuld met ei’ en...
Kip yassa
Hoera! Vandaag staat er op het menu: kip yassa. Dit West-Afrikaanse stoofgerecht is met name in Gambia en Senegal heel geliefd en...
Italiaans olijfbrood met zongedroogde tomaat en spek
Tijd en liefde zijn twee ingrediënten die wel in dit brood zitten, maar die je niet terug ziet op de ingrediëntenlijst. Gelukkig...
Bruine bonenschotel met gehakt
Of bruine bonen er aantrekkelijk uitzien? Dat laten we graag in het midden. Om op te (vr)eten zijn ze in ieder geval wel! Bruine...
Pasta Alfredo met kip en broccoli
Vandaag stellen we je graag voor aan de Italiaanse meneer Alfredo Di Lelio. In zijn restaurant in Rome ontwikkelde hij al in 1914...
Rode currypasta
Heb je zin in een smaakvolle, pittige curry met groenten en noedels? Gebruik deze rode currypasta dan als basis. Het is echt...
Tosti met brie, bacon en appelstroop
Kies jij ook liever niet tussen hartig en zoet? Dat hoeft met dit gerecht ook niet. Deze ultieme tosti maakt sowieso dat jij geen...
Boeuf bourguignon
Deze klassieker vindt zijn oorsprong in de Franse keuken. ‘Rund op bourgondische wijze’ is een vertaling van...
Filodeeghapjes met roomkaas en gerookte zalm
Filodeeg is een perfect jasje voor dit luxe hapje met gerookte zalm en roomkaas. Dat dille en peterselie hier perfect mee...
Ravigottesaus
‘En welke saus wil u daarbij?’ Koop je een portie kibbeling bij de viskraam, dan is de kans groot dat je deze vraag...
Knolselderij stamppot met hazelnoten
In deze vegetarische stamppot zijn de kruidige knolselderij en de zoete aardappel een grandioos duo. Het zoete van de aardappel...
Appeltaartmuffins
Appeltaart is een klassieker die nooit gaat vervelen. Zelfs als je dagelijks een punt appeltaart voorgeschoteld krijgt, zal het...
Indiaas gehaktpannetje
‘Geluk vind je in het gelukkig maken van anderen,’ luidt een wijs Indiaas gezegde. Perfect! Met dit gehaktpannetje...
Smoothiebowl
Gooi het woord ‘smoothiebowl’ door Google Translate… en verbaas je. De vertaling naar het Nederlands is...
Gerookte kipsalade met walnoten
In Nederland produceren we jaarlijks zo’n 800 miljoen kilo kaas. Daarmee zijn we één van de grootste kaasproducenten van...
Hartige vegetarische snacks
Bij een hartige snack denk je al snel aan een plakje worst of een gehaktballetje. Maar wil je nu eens uitpakken met vegetarische...
Mosterdsoep met spekjes en bosui
Ben je van plan om uitgebreid te koken voor een groot gezelschap? Maak deze mosterdsoep dan als voorgerecht of tussengerecht...
Cannelloni met geitenkaas en walnoot
Naast aandacht voor dit verrassende gerecht, vragen we vandaag ook even je aandacht voor ‘de Project Gezond...
Groenteplaat met krieltjes
De smaak van romanesco zit tussen die van broccoli en bloemkool in. Ze smaakt net wat frisser dan de bloemkool, maar zachter en...
Tonijnsteak
De meeste vissoorten hebben wit vlees, maar het vlees van een tonijn is roze. Dat komt door het myoglobine in de spieren van een...
Beenham met honing-mosterdmarinade
Een stoer stuk vlees, een zoete marinade en een vleugje pit! Dit waanzinnig lekkere recept is heel makkelijk om te maken en doet...
Saltimbocca
Dit is een recept voor een echte Italiaanse klassieker. Saltimbocca bestaat uit dunne plakjes kalfsvlees, bedekt met rauwe ham en...
Worstenbroodjes
De oventemperatuur stijgt voor dit recept tot grote hoogte. Het zorgt ervoor dat je kort daarna je tanden kunt zetten in een...
Rode bietensalade met krieltjes, bramen en veldsla
Met salades houdt het variëren nooit op. Er is altijd wel een nieuwe combinatie die we uit willen proberen. Deze kleurrijke...
Malse ossenhaas met rode wijnsaus
Wat doe je als je de beste manier wilt weten om ossenhaas te bereiden? Dan ga je op bezoek bij de expert. Want vandaag maakten we...