De drie moeilijkste snackmomenten van de dag

Drie lastige snackmomenten

Iedereen heeft wel eens zin in iets lekkers. Dat is gelukkig ook helemaal geen ramp 🙂 Mits je er een beetje mee om weet te gaan. Er zitten een aantal momenten in een dag die echt van die snaaimomenten zijn. Ik denk dat veel van jullie deze momenten wel herkennen.

4 uur

De lunch is alweer even geleden en het duurt nog een paar uur voordat je aan het avondeten kunt beginnen. Je voelt dat je even een dipje hebt en je hebt zin in iets lekkers. Voor veel mensen is dit een moment dat ze echt even iets moeten eten om de rest van de middag te kunnen overleven. Niks mis mee, maar probeer wel een gezond tussendoortje te nemen. Denk bijvoorbeeld aan fruit of iets van zuivel, zoals kwark.

Om het snaaien om 4 uur te voorkomen kun je het beste niet te lang tussen je maaltijden laten zitten. Probeer iedere 2,5 tot 3 uur iets te eten. Als je om 12 uur geluncht hebt, neem dan rond 3 uur een tussendoortje. Zo voorkom je dat je bloedsuiker teveel daalt en je zin krijgt in iets waar veel suiker in zit. Als je teveel suikers eet krijg je alleen maar meer zin in suiker.

6 uur

Na een lange dag kom je thuis en is het tijd om eten koken. De geur van het eten doet je maag rammelen. Je krijgt hier trek van maar het duurt nog wel even voordat het eten klaar is. Vaak snaaien mensen dan wat snoepjes, of een handjes chips (of een paar, dat kan ook nog natuurlijk). Als je ‘s middags op tijd een tussendoortje neemt heb je hier waarschijnlijk minder last van.

Zorg ook dat je, in ieder geval op de dagen dat je moet werken, de boodschappen voor het avondeten al in huis hebt. Zo zul je er waarschijnlijk minder snel voor kiezen om na je werk langs de snackbar te rijden, omdat je alles voor het avondeten al in huis hebt. Het is natuurlijk hartstikke zonde om eten weg te moeten gooien 😉
Bovendien is boodschappen doen met een lege maag meestal een slecht idee. Je bent dan sneller geneigd om (ongezonde) dingen die je absoluut niet nodig hebt in je mandje te gooien.

8 uur

Op vrijdagavond, na een drukke week, is er niets lekkerder dan op de bank neer te ploffen. Terwijl je naar je favoriete programma kijkt merk je dat je wel zin hebt in ‘iets lekkers’. Zoals ik eerder al vertelde is het goed om iedere 2,5 tot 3 uur iets te eten. Dus er is niets mis mee om nog iets te eten.

Natuurlijk is het verleidelijk om een zak chips open te trekken. Kies bewust je tussendoortje, bij voorkeur fruit, groente, zuivel of noten. Als je toch voor ongezond kiest, kies dan iets wat je echt lekker vindt. Voel je dan ook niet schuldig wanneer je dit eet, maar geniet ervan. Bepaal van tevoren hoeveel je ervan wilt eten. Als je bijvoorbeeld zin hebt in chips, doe dan wat je wilt eten in een bakje. Als je vanuit de zak eet, ben je veel sneller geneigd om de hele zak leeg te eten dan wanneer je een klein beetje in een bakje hebt gedaan. De beweging van je hand in de zak, chips pakken en in je mond stoppen is toch sneller gedaan dan opstaan van de bank, naar de keuken lopen, bakje vullen, terug naar de bank, chips pakken en in je mond stoppen 😉

Wat is jouw favoriete snackmoment? En waar kies je dan het liefst voor?

Bericht delen?