Blog

De 5 slechtste smoesjes om niet af te hoeven vallen

Smoesjes om niet te beginnen met afvallen

Je kent het misschien wel. Nadat je je op 31 december eerst misselijk hebt gegeten aan oliebollen en appelflappen, heb je je voorgenomen om op 1 januari écht te beginnen met afvallen. De eerste dag van het nieuwe jaar gaat het perfect. Je zit toch nog vol van alle hapjes van de avond ervoor en bovendien heb je een kater, dus je hebt toch geen zin om te eten. De tweede dag gaat het prima. Als iemand je een koekje of een stukje taart aanbiedt, sla je deze vol trots af. Dag drie gaat ook nog wel, je gaat zelfs nog een keertje extra naar de sportschool. Daarna wordt het lastig. Je doet al zoveel dagen goed je best, dan mag je jezelf toch wel belonen met een reep chocola?

Tja, zo werkt het afvallen natuurlijk niet. Dat je drie dagen goed je best gedaan hebt is natuurlijk – helaas – geen reden om maar weer wat lekkers uit de kast te trekken. Zo zijn er nog veel meer smoesjes die gebruikt worden om maar niet af te hoeven vallen. De populairste smoezen hebben we voor je op een rij gezet.

1. Ik heb geen tijd om gezond te eten

Ja, het kost inderdaad weinig tijd om na het werk langs de snackbar te rijden om patat te halen. Maar hoe lang sta je nou echt in de keuken voor een gezonde maaltijd? Een wokmaaltijd heb je echt in een handomdraai op tafel gezet. Je kunt zelfs gezond kant-en-klaar voedsel gewoon in de supermarkt kopen. Denk maar eens aan een maaltijdsalade. Een ritje naar de supermarkt kost je net zoveel tijd als een ritje naar de snackbar. Slecht excuus dus.

2. Het is onbeleefd om nee te zeggen

Deze komt vooral vaak naar voren bij een verjaardag. Het zou onbeleefd zijn om nee te zeggen wanneer iemand iets trakteert. Maar dat is juist helemaal niet zo. Meestal heeft diegene die trakteert er juist respect voor dat je een paar kilo af wil vallen. Wanneer je niet wil vertellen dat je probeert af te vallen, kun je ook gewoon zeggen dat je geen trek hebt. Niemand die je dan gaat dwingen om dat stuk taart naar binnen te werken, toch? 😉

3. Ik begin morgen met afvallen

Waarom uitstellen als het ook vandaag kan? Alles wat je vandaag laat staan, hoef je er morgen ook niet af te sporten.
Vaak stellen mensen het nog even uit omdat ze een verjaardag hebben, of een etentje. Maar ook dat is geen reden om het afvallen uit te stellen. Een etentje kan prima wanneer je op dieet bent. Maak dan gewoon gezondere keuzes. Bestel bijvoorbeeld geen toetje, maar neem alleen een kopje koffie na. En eet bijvoorbeeld geen sausjes. Scheelt alweer een heleboel 🙂 Bovendien word je van één keer uit eten gaan echt niet dik.

4. Dit is niet het juiste moment

Maar wanneer is dan wél het juiste moment? Als Pasen en Pinksteren op één dag vallen? Het is altijd lastig om de stap te zetten om te starten, maar begin gewoon. Vaak merk je daarna dat je je ook emotioneel een stuk beter gaat voelen. Zeker als de weegschaal aangeeft dat er toch wel duidelijk een dalende lijn in het gewicht zit. Wie wordt daar nou niet blij van?

5. Ik weet niet hoe

Hoezo je weet niet hoe? Ik zal je een beetje op weg helpen: kijk maar eens hier.
Je kunt je natuurlijk ook gewoon aanmelden bij Project Gezond, dan helpen wij je met hoe je het afvallen het beste aan kunt pakken 🙂
Dan krijg je naast iedere week een weekmenu met heerlijke recepten ook nog eens persoonlijk advies wanneer je dit nodig hebt. Met al je vragen kun je dan bij ons terecht. Wat wil je nog meer? 🙂

Wat is jouw slechtste excuus om niet af te vallen?

Laat een reactie achter