Blog

Vers van het land

Bij landleven denk je al snel aan een prachtige boerderij omringd door mooie weilanden en een boomgaard naast het huis. Buiten leven en genieten van al het goede wat de natuur ons te bieden heeft.

En dat is veel! Denk aan vruchten uit de boomgaard en melk van de koeien. Verse producten die belangrijke en goede voedingsstoffen bevatten zodat je lichaam optimaal kan functioneren.

Naar buiten

Combineer deze pure producten met wat beweging en je bent lekker gezond bezig.

Hoe heerlijk is het om bijvoorbeeld zelf je fruit zo vers van de boom te kunnen plukken en te genieten van al het moois om je heen.

Nu woont natuurlijk niet iedereen op zo’n prachtige boerderij met eigen boomgaard, dat begrijpen we. Maar wandelen kunnen we wel allemaal. Naar de supermarkt bijvoorbeeld.

Kies ook daar voor pure en natuurlijke producten die goed zijn voor je lichaam en geen toegevoegde suikers bevatten. Die producten vind je overigens vooral op de versafdeling en in de koelingen.

Of stap eens op je fiets en kijk of er een boerderij in de buurt is waar je peren kunt plukken. Peren zijn immers het absolute seizoensfruit van oktober!

Perensap van sappige peer

Peren zijn rijk aan vitamines en zelfs in de schil zitten antioxidanten die bijvoorbeeld beschermen tegen Alzheimer. De vezels in een peer zorgen voor een goede spijsvertering en geven je een verzadigd gevoel. Een ideaal en sappig hapje voor tussendoor dus.

Of juist een ideaal slokje, want met peren kun je alle kanten op.

Maak bijvoorbeeld eens je eigen perensap. Snijd de peren klein en doe er wat citroensap en water bij. Even in de blender en je hebt een heerlijk vers sapje. Zo behoud je de voedingstoffen en de smaak optimaal en kun je genieten in eigen tuin van een heerlijk glas sap. Met misschien wel de laatste echte zonnestralen van het jaar op je gezicht terwijl je stiekem verder dagdroomt over die prachtige boerderij met boomgaard.

Het is heerlijk om buiten bezig te zijn en goed voor jezelf te zorgen. Het liefst met de mooiste en lekkerste producten, vers van het land!

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X