Afvallen zonder dieet

Hoeveel calorieën mag ik?

Onze weekmenu’s zijn er in vier varianten: 1.250, 1.500, 1.800 en 2.100 Kcal.
Om te berekenen hoeveel calorieën je op een dag mag nemen kun je gebruik maken van onze calculator. Wanneer je dit uitrekent (dit hangt af van verschillende factoren, zoals je leeftijd, geslacht, lengte en hoeveel je per week sport), verschijnt je dagelijkse caloriebehoefte.

Afvallen of aankomen
Wil je afvallen? Dan haal je 500 Kcal van je berekende dagelijkse caloriebehoefte af. Dit komt automatisch bij de berekening te staan. Komt jouw caloriebehoefte uit op 1.500 Kcal of minder? Dan adviseren we om een aftrek van ongeveer 300 Kcal aan te houden. Wanneer je 500 Kcal van deze caloriebehoefte afhaalt, wordt dat te veel en dit kan ervoor zorgen dat je te weinig voedingsstoffen binnenkrijgt en voortdurend last krijgt van een hongergevoel. (1.250 Kcal is het minimum).

Wil je aankomen? Dan tel je juist 500 Kcal erbij op. Op gewicht blijven? Dan volg je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid Kcal die in eerste instantie uit de berekening komt.

Wanneer bereken ik mijn caloriebehoefte opnieuw?
We raden je aan om iedere vijf kilo aan verandering in je gewicht je caloriebehoefte opnieuw te berekenen. Niet alleen de cijfers die de weegschaal aangeeft spelen hierin een rol. Ook als er een verandering plaatsvindt in je wekelijkse lichaamsbeweging is het verstandig om de berekening opnieuw te doen. Bijvoorbeeld wanneer je een (intensievere) sport gaat doen, vaker gaat sporten, of juist helemaal niet meer gaat of kan sporten.

Wat verstaan wij onder sporten?
Bij het berekenen van je caloriebehoefte gaan wij ervan uit dat je elke dag in ieder geval 30 minuten aan gezonde beweging krijgt. Fietsen naar je werk, de hond uitlaten, huishouden, tuinieren, traplopen en bijvoorbeeld boodschappen doen. Onder sporten verstaan wij intensief bewegen. Bijvoorbeeld hardlopen, voetballen, tennissen, hockey enzovoorts. Een stukje wandelen valt hier niet onder.

Kom je precies tussen twee varianten in? Bijvoorbeeld 1.650 Kcal per dag? Dan kun je drie dingen doen:

  • Het menu van 1.800 Kcal volgen maar de tussendoortjes en avondsnacks iets kleiner maken.
  • Het menu van 1.500 Kcal volgen en dagelijks een boterham extra nemen of de tussendoortjes en avondsnack vergroten.
  • Gewoon het menu van 1.800 Kcal volgen. Je zit dan 350 Kcal onder je behoefte waardoor je iets minder snel afvalt, maar dat is niet erg.

Klein aandachtspuntje: let goed op bij het invullen van de lengte in centimeters in de calculator. Wanneer je hier per ongeluk een puntje of komma in verstopt, klopt het resultaat niet. Mocht je twijfelen, of er toch niet helemaal uitkomen met berekenen, dan kijken wij uiteraard graag even met je mee. Stuur ons dan even een mailtje 🙂

Klik hier voor de calculator.

Over de schrijver

Femke

11 reacties

Laat een reactie achter