Pastinaak ken je misschien wel van ‘de vergeten groentes’. Een verzameling van groenten zoals raapstelen of schorseneren. Deze groenten zijn in de vergetelhied geraakt omdat ze niet zoveel meer geteeld werden de afgelopen jaren. Gelukkig heeft de pastinaak zijn plek weer gevonden bij de groenteboer en supermarkt. Want pastinaak is smaakvol en gezond. Pastinaak bevat onder andere vitamine B1 wat goed is om de koolhydraten om te zetten in energie in je lichaam en het bevat ook nog eens veel vezels. De smaak is zoet en licht anijs-achtig. Kortom, een groente waar wij graag mee koken.
Romige pastinaaksoep met croutons
Voor pastinaaksoep heb je niet veel nodig. Hoewel de naam doet vermoeden dat er room in gaat, is dit niet het geval. De romigheid van deze soep komt alleen van de pastinaak. Zelfgemaakte croutons maken deze soep helemaal af.
Bekijk het recept: romige pastinaaksoep met croutons.
Pittige wok met pastinaak en beef
Pastinaak is ook heel goed geschikt om te wokken. In dit recept combineren we pastinaak met noedels en biefstuk.
Bekijk het recept: pittige wok met pastinaak en beef.
Winterse salade met pastinaak, spruitjes en croutons
Spruitjes en pastinaak zijn een lekkere combinatie. We maken er een heerlijke salade van met een winters tintje door de spruitjes.
Bekijk het recept: winterse salade met pastinaak, spruitjes en croutons.
Snelle stoof met bieflapjes
Met pastinaak kan je alle kanten op. Dus ook gestoofd een heerlijke groente.
Bekijk het recept: snelle stoof met bieflapjes.