Een feestje vieren doen we vaak met zoete taart en gebak. Appeltaart, slagroomtaart en -soezen en (oranje)tompoucen. Klassiekers...
Diner
Risotto al pomodoro met burrata
We hadden dit recept natuurlijk ook gewoon ‘tomatenrisotto met burrata’ kunnen noemen. Maar wij vonden deze naam -met...
Kip yassa
Hoera! Vandaag staat er op het menu: kip yassa. Dit West-Afrikaanse stoofgerecht is met name in Gambia en Senegal heel geliefd en...
Bruine bonenschotel met gehakt
Of bruine bonen er aantrekkelijk uitzien? Dat laten we graag in het midden. Om op te (vr)eten zijn ze in ieder geval wel! Bruine...
Pasta Alfredo met kip en broccoli
Vandaag stellen we je graag voor aan de Italiaanse meneer Alfredo Di Lelio. In zijn restaurant in Rome ontwikkelde hij al in 1914...
Rode currypasta
Heb je zin in een smaakvolle, pittige curry met groenten en noedels? Gebruik deze rode currypasta dan als basis. Het is echt...
Boeuf bourguignon
Deze klassieker vindt zijn oorsprong in de Franse keuken. ‘Rund op bourgondische wijze’ is een vertaling van...
Ravigottesaus
‘En welke saus wil u daarbij?’ Koop je een portie kibbeling bij de viskraam, dan is de kans groot dat je deze vraag...
Knolselderij stamppot met hazelnoten
In deze vegetarische stamppot zijn de kruidige knolselderij en de zoete aardappel een grandioos duo. Het zoete van de aardappel...
Indiaas gehaktpannetje
‘Geluk vind je in het gelukkig maken van anderen,’ luidt een wijs Indiaas gezegde. Perfect! Met dit gehaktpannetje...
Mosterdsoep met spekjes en bosui
Ben je van plan om uitgebreid te koken voor een groot gezelschap? Maak deze mosterdsoep dan als voorgerecht of tussengerecht...
Cannelloni met geitenkaas en walnoot
Naast aandacht voor dit verrassende gerecht, vragen we vandaag ook even je aandacht voor ‘de Project Gezond...
Groenteplaat met krieltjes
De smaak van romanesco zit tussen die van broccoli en bloemkool in. Ze smaakt net wat frisser dan de bloemkool, maar zachter en...
Tonijnsteak
De meeste vissoorten hebben wit vlees, maar het vlees van een tonijn is roze. Dat komt door het myoglobine in de spieren van een...
Beenham met honing-mosterdmarinade
Een stoer stuk vlees, een zoete marinade en een vleugje pit! Dit waanzinnig lekkere recept is heel makkelijk om te maken en doet...
Saltimbocca
Dit is een recept voor een echte Italiaanse klassieker. Saltimbocca bestaat uit dunne plakjes kalfsvlees, bedekt met rauwe ham en...
Rode bietensalade met krieltjes, bramen en veldsla
Met salades houdt het variëren nooit op. Er is altijd wel een nieuwe combinatie die we uit willen proberen. Deze kleurrijke...
Malse ossenhaas met rode wijnsaus
Wat doe je als je de beste manier wilt weten om ossenhaas te bereiden? Dan ga je op bezoek bij de expert. Want vandaag maakten we...
Knapperige bloemkool-kaasballetjes
Dit is het perfecte vegetarische borrelhapje! Bloemkool en kaas is natuurlijk al een zalige combinatie. Het wordt compleet goud...
Zoete aardappelschotel met ui en kaas
Met ovenschotels kun je eindeloos variëren. Wij hebben altijd wel een paar ideeën voor een leuke ovenschotel op ons lijstje staan...
Groentesaus met tuinkruiden
Deze frisse en romige groentesaus kun je naast elke denkbare groente serveren. Je diner is niet af zonder deze saus die je zelf...
Kip trattoria
Een ‘trattoria’ is een Italiaanse eetgelegenheid waar het menu met name bestaat uit landelijke -vaak zelfs regionale...
Frisse rijstsalade met halloumi en limoendressing
Halloumi is een kaas met een eiwitstructuur die ervoor zorgt dat de kaas niet snel smelt. Daarom is deze kaas bij uitstek...
Wraps met runderreepjes en pittige bonen
Een snelle wrap met een pittige inhoud. De runderreepjes bakken we op hoog vuur knapperig en de bonen met verse tomaat, maken we...
Gumbo met cajunkruiden
Deze rijststoof is eigenlijk een stevige maaltijdsoep. Typerend aan dit gerecht is de ‘holy trinity’ van ui, selderij...
Caprese wraprolletjes
Met dit recept gaan we de hoek van de toverkunst en goochelaarij in. Op magische wijze toveren we een mozzarellabol om in een...
Mihoen met runderreepjes en peultjes
Kun jij ook wakker gemaakt worden voor een Oosters recept met knapperige groente? Wij hebben dit gerecht compleet gemaakt met...
Patatas bravas met salsa bravas
Deze knapperige ‘patatas’ serveer je op een fiësta als tapas. Serveer ze met de licht pikante tomatensaus en feest...
Tikka masala met linzen
Een heerlijke vegetarische variant op de alom bekende kip tikka masala. De ‘bite’ zijn we ondanks het weglaten...
Spaghetti met romige courgette-basilicumsaus
De kans is groot dat je vanaf nu je pasta met deze saus eet. Wat is dit lekker zeg! Het geeft al een groots effect als je...