Oei, oei, oei, dit is een lekker pastaatje zeg! We kwamen online wat ideeën tegen voor een pasta met veel knoflook en dat leek...
Recepten
Pastasalade met venkel en krokante kip
In dit recept steek je iets meer tijd dan dat je bij de meeste salades van ons gewend bent. Je maakt zelf broodkruim – die...
Frittata met serranoham en mozzarella
Een frittata lijkt op van alles en nog wat, maar is toch uniek in zijn soort. Hij doet denken aan een omelet, een pizza, een...
Preistamppot met zalm
Gekookte prei doet ons in eerste instantie denken aan zo’n prutje van vroeger. Waarschijnlijk ken je het wel. Niet heel...
Vegetarische lasagne met bechamelsaus
Volgens mij hebben we het al wel vaker geschreven: een vegetarisch gerecht is naar onze mening goed geslaagd als je het vlees...
Bladerdeeghapje met geitenkaas, tijm en walnoot
Wij vinden de combinatie van kaas en tijm alleen al heel fijn! Neem nu geitenkaas, tijm en walnoot. Verpak deze mooie...
Maaltijdsalade met raapstelen
Raapstelen. Heb jij er weleens een recept mee gemaakt? Wij nog niet eerder, om eerlijk te zijn. Maar, eens moet de eerste keer...
Knapperige snijbonenschotel
Wij zijn wel van de schotels bij Project Gezond. Het was alweer een tijdje geleden dat we een gerecht bedachten met snijbonen. We...
Voorjaarsspread met tuinerwtjes
Eerlijk is eerlijk, wij zouden ook niet meteen op het idee komen om ‘s morgens tuinerwten op onze cracker te smeren. Maar de...
Roerei met gerookte zalm
We hadden al een basisrecept voor (Amerikaans) roerei. En toegegeven: alleen zo’n zacht roerei op zich is ook zeker niet...
Zoete scones met clotted cream
Vandaag weer eens een recept voor een heerlijke zoete traktatie. Niet per se gezond, wel heel lekker! En zoals je vast weet...
Rozijnenbrood met abrikoos en amandelspijs
We zullen direct eerlijk met je zijn: dit is niet zo’n typisch makkelijk en snel PG recept dat je met een half uurtje klaar...
Rijstnoedels met runderreepjes, paksoi en ketjap
Het leek ons leuk om weer eens een recept met rijstnoedels uit te werken en over paksoi kregen we veelal de vraag hoe dit te...
Klassieke asperges met ham, ei en botersaus
Yes! De asperges liggen weer in de winkel 🙂 Slechts enkele maanden per jaar mogen we genieten van deze heerlijke groente. Aan de...
Lunchwrap met serranoham en heksenkaas
Een wrap als lunch is een lekker alternatief op het bammetje. Écht lekker wordt ‘ie als je hem belegt met supermooie...
Groene curry met zoete aardappel en kip
Wij vonden het tijd voor een nieuwe curry 🙂 Na een groene curry met witvis, een snelle Indiase curry en de gele curry met...
Groenteplaat met chorizo
Wij worden altijd heel vrolijk van deze goedgevulde plaat. Eigenlijk is dat om twee redenen: ten eerste omdat we het ideaal...
Broccolischotel met gehakt en aardappelpuree
Broccoli is een supergezonde, smaakvolle en veelzijdige groente. Deze groene vriend zit barstensvol vitamines, namelijk: B2, B5...
Beef teriyaki
Vandaag, in de categorie wereldgerechten: beef teriyaki! We zijn er helemaal enthousiast over 🙂 Een lekker vlot gerecht waar je...
Luchtige blueberry pancakes
Blueberry pancakes zijn vooral in Amerika erg populair als ontbijt en inmiddels snappen we heel goed waarom 🙂 Als je graag de dag...
Romige preisoep met kaascroutons
Het is geen geheim dat we van soepjes houden bij Project Gezond. Het liefst maken we er niet al te veel werk van, en ook deze...
Nacho lunchsalade
Nagenoeg iedereen kent onze nachoschotel met gehakt en kaas. Heel voorzichtig durven we hem zelfs wel een beetje...
Appel-kaneel ontbijtbroodjes
We snappen dat je misschien een beetje in de war bent. Deze broodjes lijken namelijk enorm op koekjes, als je de foto zo ziet...
Bietenrisotto met geitenkaas
Risotto met rode bieten is misschien niet de meest voor de hand liggende combinatie. Maar afgetopt met de knapperige walnoten en...
Snelle Indiase curry
Heb je zin in Indiase smaken, maar wil je er niet te lang voor in de keuken staan? Dan biedt dit recept de uitkomst! Met curry...
Quiche Lorraine
Oui, bien sûr! Eindelijk, daar is ‘ie dan, de klassieker der quiches: quiche Lorraine! De enige echte, mét spekjes...
Zwarte bonensaus
Liefhebber van zwarte bonensaus? Dan word je hier echt gelukkig van. Zwarte bonensaus is een populaire saus bij wokgerechten, en...
Gevulde zoete aardappel
Op deze manier smaakt de zoete aardappel wel héél erg goed! Je gebruikt de zoete aardappel als bakje die je opvult met onder...
Boerenkoolwok met aardappel en kip
Boerenkool eten de meesten lekker door de klassieke gelijknamige stamppot. Een paar jaar geleden begonnen we deze ijzerrijke...
Suikerarme appel-walnotencake
In een standaard cake zitten de volgende ingredienten: 200 gr boter, 200 gr bloem, 200 gr suiker en 4 eieren. Als we dat even...