Een makkelijk en smaakvol recept dat je letterlijk binnen twintig minuten op tafel hebt staan. Ideaal toch? Vooral als je er een...
Vegetarisch recept
Andijviestamppot met zoete aardappel en geitenkaas
Andijviestamppot, maar dan wel helemaal anders dan de traditionele variant. Welke overigens nog steeds mijn favoriet blijft, dat...
Gestoofde venkel met kerrie
Een eenvoudig recept waar je waarschijnlijk maar twee ingrediënten voor in huis hoeft te halen. Venkel en zuivelspread. De rest...
Avocadocrème voor op brood
Een heerlijk broodbelegje dat je in een handomdraai hebt gemaakt. En dan is het ook nog eens supergezond! Niet TE royaal smeren...
Zoete aardappel met kidneybonen
Dit recept is eigenlijk een variant op de kidneybonen met gehakt, sperziebonen en perzik. En we hebben ‘m niet zelf bedacht...
Vegetarische paprikaschotel uit de oven
Ik zal het maar gelijk eerlijk zeggen: ik ben gek op vlees! De kans dat ik ooit vegetariër word schat ik ongeveer even groot als...
Gestoofde spitskool
Net als de ingrediëntenlijst en de instructies houd ik ook de intro bij dit recept kort maar krachtig. Soms is er nu eenmaal niet...
Andijviesoep
Jo stuurde ons dit recept voor andijviesoep op. Het was haar namelijk niet ontgaan dat ik zelf ook nogal gek ben op soep. En er...
Penne met venkel
Dit recept voor penne met venkel werd ingestuurd door Mia. Zij heeft het uit een krantenartikel dat is geschreven door een...
Vijgenchutney
Verse vijgen zijn heerlijk. Vooral in de zomerperiode verslinden wij er heel wat. Vijgen lenen zich ook perfect voor het maken...
Bietencarpaccio
Een ideaal voorgerecht voor de vegetariërs onder ons. Maar ook zeer geschikt wanneer je voor het hoofdgerecht al het een en ander...
Romanesco
Romanesco, een prachtige groente die ook wel groene torentjesbloemkool genoemd wordt. Het ziet er in ieder geval een stuk...
Pommes duchesse
Aardappelpuree op zijn best! Opgespoten in prachtige roosjes en vervolgens krokant afgebakken in de oven. Lekkerder...
Avocado mango salsa
Van Branca ontvingen we dit recept voor een snelle, makkelijke en vooral lekkere avocadosalsa. Heerlijk op een rijstwafel...
Salade van rode kool en ananas
Het is een soort van coleslaw (die van de pulled pork) maar dan toch weer even anders. Door een andere koolsoort en ander fruit...
Zoete aardappelsoep met pompoenpitten
We hadden enkele recepten met zoete aardappel, maar nog geen soep. Een soep met de zoete aardappel als hoofdingrediënt was nieuw...
Roergebakken bloemkool
Bloemkool roerbakken is sowieso al een goed idee. En als je er dan (naar dit recept van Cockie) nog lekker wat cherrytomaten en...
Mac and cheese
Een gerecht dat al een heel tijd op het ‘to cook’ lijstje van Natalia stond. De mac and cheese. We hebben wel aardig...
Spinaziesalade met oude kaas
Het recept voor deze salade kregen we opgestuurd van Louke. Helemaal leuk, want dit is niet iets wat ik zelf direct zou hebben...
Wortel-gembersoep
Je zou denken dat er een dag komt dat we door de soeprecepten heen zijn. Maar dat kan je nog wel eens vies tegenvallen. We hebben...
Bietenburger
In de categorie ‘een keer wat anders’ hebben we dit keer lekkere bietenburgers voor je! Gezond, laag in calorieën en...
Salade met couscous, aardbeien en avocado
In een eerder recept hebben we ook al eens de combinatie gemaakt tussen couscous en aardbeien. Dat werkte goed. Dit keer doen we...
Cannelloni’s met Hüttenkäse
Ben ik de enige die cannelloni en cannoli altijd door elkaar haalt? Of hebben jullie daar stiekem allemaal last van? Heb je...
Pesto breekbrood
In het recept van de brioche heb ik het al even over dit breekbrood gehad. En sindsdien moest ik er steeds aan denken. Daarom...
Geroosterde bloemkool
Dit recept hebben we ontvangen van Elma. En zij schreef er iets heel interessants bij: “Ik ben zelf geen...
Falafel
Falafels zijn ideaal als vleesvervangers. Door het gebruik van de kikkererwten bevatten ze veel eiwitten. Daarnaast passen ze ook...
Bomvolle groentesoep
In de intro van dit recept vertelde ik al dat ik zou gaan experimenteren met een lekkere groentesoep. Dat heb ik gedaan, maar ik...
Gado gado
Dit is zo’n gerecht dat je nooit zelf maakt, maar in een restaurant eet of afhaalt. Omdat wij het leuk vinden om kant-en-klaar om...
Zomerse pasta met Parmezaanse kaas en basilicum
Dit gerecht zag ik voorbij komen in een aflevering van ‘Jamie’s 30 Minute Meals’. Er was alleen één...
Zoete aardappelstamppot
Zes ingrediënten, dat is alles wat je nodig hebt om dit heerlijke stamppotje te maken! Peper en zout niet meegerekend, maar dat...