Blog

Zeven tips om meer water te drinken

Fruitwater

Per dag heeft je lichaam 1,5 tot 2 liter vocht nodig. Vaak vinden mensen het lastig om ‘zoveel’ te moeten drinken en krijgen ze eigenlijk te weinig vocht binnen. Te weinig drinken kan nare gevolgen hebben.

Signalen dat je te weinig vocht binnenkrijgt zijn onder andere hoofdpijn, slechte concentratie, vermoeidheid, verstopping, donkere urine, slechte adem en je kunt er zelfs een hongergevoel van krijgen. Vooral dat laatste is natuurlijk niet handig wanneer je wilt afvallen.

We geven je een aantal gouden tips waardoor het makkelijker wordt om genoeg water te drinken.

1. Maak er een gewoonte van

Het helpt om meer water te drinken wanneer het bij je dagelijkse routine hoort. Neem bijvoorbeeld altijd een glas water wanneer je opstaat en voordat je naar bed gaat. Zo heb je in ieder geval al twee glazen water op een dag. 🙂 Je kunt zo meer vaste momenten instellen om water te drinken. Bijvoorbeeld altijd wanneer je thuiskomt van je werk of van de supermarkt.

2. Voeg fruit toe aan water

Om het water wat lekkerder te maken en meer afwisseling te geven kun je er vers fruit aan toevoegen. Je kunt eigenlijk al het fruit wat je lekker vindt toevoegen aan water. Een van onze favoriete toevoegingen zijn komkommer en basilicum. Vooral op een warme zomerdag is deze variant heerlijk verfrissend. Ook de combinatie sinaasappel en gember is een echte aanrader!

3. Gebruik water om fris aan te lengen

Kun je een glas fris écht niet weerstaan? Leng het dan aan met water. Zo kun je heel goed een kwart van het glas vullen met een sapje en de rest met water. Zo proef je toch het sap maar is het wel een stuk gezonder.

4. Neem altijd een flesje water mee

Zorg dat je altijd water bij de hand hebt, ook wanneer je in de auto zit of in de stad loopt. Als je altijd een flesje water bij je hebt kun je altijd water drinken 🙂 Ook op je werk is het handig om een flesje bij je te hebben. Zet dit flesje goed in het zicht, zodat je niet vergeet om te drinken.

5. Drink voor de maaltijd

Leer jezelf aan om voor iedere maaltijd een glas water te drinken. Dit helpt niet alleen om je vochtbalans op peil te houden, maar het zorgt er ook voor dat je minder trek hebt en dus minder eet. Ideaal voor wanneer je wilt afvallen. 😀

6. Drink na ieder toiletbezoek

Wanneer je na ieder toiletbezoek een glas water drinkt, blijf je goed gehydrateerd. Van het drinken moet je ook weer naar de wc en daarna kun je weer een glas water drinken. Zo krijg je zeker genoeg vocht binnen.

7. Gebruik een app

Er zijn verschillende soorten apps waarmee je bij kunt houden hoeveel water je drinkt. Deze apps geven je af en toe een melding dat het tijd wordt om iets te drinken.

Zo heb je bijvoorbeeld Aqualert. Deze app bepaalt hoeveel water je moet drinken en helpt je eraan herinneren dat je moet drinken. Hij houdt dus ook bij wanneer je je goal voor die dag hebt behaald en dus wanneer je voldoende hebt gedronken. 😀

Hoe zorg jij ervoor dat je voldoende water drinkt op een dag?

3 reacties

Laat een reactie achter