Dit zit er in onze favoriete Oud & Nieuw snacks

De kerstdagen hebben we weer gehad en het jaar is alweer bijna voorbij. Over een paar dagen is het namelijk al Oud & Nieuw. Op oudejaarsavond snacken we ‘s avonds allemaal wel denk ik. Wie eet er nou geen oliebol of appelflap met een glaasje champagne in de andere hand? Ik lust er in ieder geval wel één (of twee…) 😉

Vijf snacks die veel gegeten worden op oudjaarsavond zijn oliebollen met en zonder krenten, appelflappen, appelbeignets, appelbollen en berlinerbollen. We weten natuurlijk allemaal dat deze snacks niet echt gezond zijn. Gelukkig is het maar één keer per jaar oudejaarsavond en je hoeft je écht niet schuldig te voelen als je op deze avond een oliebol eet (zolang het er maar geen tien zijn 😉 ). Probeer er van te genieten als je er één neemt en je er niet slecht over te voelen.
Hieronder heb ik een overzichtje gemaakt van hoeveel calorieën er nou eigenlijk in deze Oud & Nieuw snacks zitten.

Calorieën per Oud & Nieuw snack

Snack Kcal Eiwit (gr) Koolh. (gr) Vet (gr)
Oliebol (zonder krenten)  167 4,63 27,46 4,36
Oliebol (met krenten) 182,4 4,63 31,58 4,43
Appelflap  150 1,62 18,2 8,54
Appelbeignet  103 1,12 13,98 4,93
Appelbol  577 6,39 68,68 31,8
Berlinerbol  221 3,84 25,35 12,16

Hartige oliebollen

Ik had nog nooit van hartige oliebollen gehoord, maar ze bestaan! 🙂 Dit zijn oliebollen met bijvoorbeeld kaas, ham en ui. Klinkt goed toch? Gelijk nadat ik achter het bestaan van deze oliebollen kwam ben ik naar de supermarkt gerend om ze te kopen, maar helaas verkoopt de supermarkt ze nog niet 🙁
Je kunt hartige oliebollen gelukkig ook heel makkelijk zelf maken door gewoon de normale oliebollenmix te maken (zonder krenten) en hier vervolgens de ingrediënten aan toe te voegen die je er in wil hebben. Een paar voorbeelden zijn: oliebollen met paprika en kaas, kaas en mediterrane kruiden of kaas, paprika, ui en Italiaanse kruiden. En wat denk je van oliebollen met salami, zwarte olijven, groene pesto en pijnboompitten? Ik word hier zelf in ieder geval erg enthousiast van en kan niet wachten tot ze eindelijk in de winkel liggen zodat ik ze kan testen. Helaas heb ik geen frituurpan om zelf te gaan bakken, anders zou ik zeker een paar recepten willen uitproberen.

Tip tegen een vieze baklucht

Ga jij wel zelf oliebollen bakken maar heb je daarna altijd last van een vieze baklucht in huis? Dan heb ik een goede tip voor je. Zet een pannetje met azijn op het vuur totdat het bijna kookt. Zet vervolgens het vuur laag en laat het pannetje er op staan. Als je nu met oliebollen bakken begint, en je zet het vuur pas uit als je klaar bent met bakken, dan heb je geen last van de vieze lucht. Azijn zorgt ervoor dat alle vieze luchtjes verdwijnen 🙂

Wat is jouw favoriete Oud & Nieuw snack?

Bericht delen?