Recepten met Chinese kool

Chinese kool komt oorspronkelijk uit China en is een snel groeiende koolsoort. Chinese kool van Nederlandse bodem is verkrijgbaar van mei tot en met december. Chinese kool is qua structuur en smaak veel zachter dan de koolsoorten uit Nederland. Daardoor is deze kool ook geschikt om rauw te verwerken in je recept zonder dat je harde bladeren eet. Naast de gezondheidsvoordelen, Chinese kool bevat onder andere veel vitamine C, is Chinese kool een goed betaalbare groente en je kunt een aangesneden kool zelfs nog tot 2 weken bewaren. Rol ‘m dan in een krant en leg donker weg. Na deze mooie lofzang over Chinese kool is het hoog tijd om de keuken in te duiken.

Chinese koolschotel

Een heerlijke ovenschotel met een krokant laagje maak je met Chinese kool. Een lekkere voedzame maaltijd die je al goed van te voren kunt klaarzetten.

Bekijk het recept: Chinese koolschotel.
Chinese koolschotel

Chow mein met omelet

De betekenis van chow mein is gebakken noedels. Stop er flink wat groenten in en top af met kruiden en een omelet.

Bekijk het recept: chow mein met omelet.

Chinese roerbak met kip en krieltjes

Deze makkelijke roerbak is ideaal voor een avond waarop je weinig tijd hebt maar wel een smakelijk maaltijd wil eten.

Bekijk het recept: Chinese roerbak met kip en krieltjes.
Chinese roerbak met kip en krieltjes

Wraps met zalm teriyaki

Zalm met teriyakisaus is een heerlijke combinatie. Deze woksaus maak je eenvoudig zelf. Waarschijnlijk heb je de meeste ingrediënten wel in de kast staan. Voortaan geen flesje woksaus meer voor jou. De wraps vullen we naast zalm met een heerlijk groentemengsel.

Bekijk het recept: wraps met zalm teriyaki.

Bericht delen?