Bloemkool is een perfecte groente om soep van te maken. Dit wordt – zeker in combinatie met de kookroom – namelijk...
Kerstrecepten
Bladerdeeghapjes met gehakt en rozijnen
Dit verrassende hapje is perfect om te serveren op een feestje, maar zeker ook om lekker zelf van te genieten als bijvoorbeeld...
Hasselback aardappels
Wow! Dit is nog eens een mooie manier om een aardappel te serveren. Je moet er even wat tijd en liefde in steken, maar dan krijg...
Romige knoflooksoep
Knoflooksoep? Zeker weten? Ja, zeker weten 🙂 Als je niet bang bent voor een beetje knoflook dan spreekt dit recept je direct aan...
Preirolletjes met ham en paneer
Toen we aan dit recept werkten was het hier geen Project Gezond maar Project Preirol. In de basis is het maken van preirolletjes...
Geroosterde tomatensoep met basilicum
Tomatensoep is een allemansvriendje. Dat blijkt wel uit de vele honderden (misschien wel duizenden) recepten die er online te...
Aardbeienroomijs
IJs maken is cool! Letterlijk en figuurlijk 🙂 We vinden het leuk om te laten zien hoe makkelijk het eigenlijk is om bepaalde...
Gegrilde zalm met sweet chili en sinaasappel
Dit is zonder twijfel onze favoriete bereiding van een zalmfilet. Tot nu toe dan. Dat kan natuurlijk altijd weer veranderen, maar...
Kabeljauw met een krokant korstje
Kabeljauw? Lekker! Met een krokant korstje erop? Nog lekkerder!! En ja, daar gebruiken we bij hoge uitzondering een keertje twee...
Feestelijke amuses – bonbon van carpaccio
Amuses serveren is leuk! Je kunt je gasten allerlei verschillende mini-gerechten laten proeven zonder een enorme berg eten (en...
Feestelijke amuses – gerookte zalmsalade op komkommer
Amuses serveren is leuk! Je kunt je gasten allerlei verschillende mini-gerechten laten proeven zonder een enorme berg eten (en...
Feestelijke amuses – toast met tonijn
Amuses serveren is leuk! Je kunt je gasten allerlei verschillende mini-gerechten laten proeven zonder een enorme berg eten (en...
Monchoutaartjes met granaatappel
Deze monchoutaartjes zijn een heel leuk toetje voor bij het kerstdiner. Maar we moeten er wel even iets bij zeggen. Ze stijven...
Vijgenchutney
Verse vijgen zijn heerlijk. Vooral in de zomerperiode verslinden wij er heel wat. Vijgen lenen zich ook perfect voor het maken...
Bietencarpaccio
Een ideaal voorgerecht voor de vegetariërs onder ons. Maar ook zeer geschikt wanneer je voor het hoofdgerecht al het een en ander...
Visterrine van forel en wilde zalmeitjes
Dit is nou echt een recept voor als je een keer iets ander wilt! Want zeg nou zelf, dit maak je niet eventjes op een gemiddelde...
Flinterdunne kaaskoekjes
Deze flinterdunne kaaskoekjes zijn heel erg geschikt om een kaasplank verder mee op te leuken. Bovendien combineren ze perfect...
Witte wijnsaus
Deze witte wijnsaus is gemakkelijk te maken en staat in een handomdraai op tafel. Bovendien is hij erg smakelijk bij...
Romanesco
Romanesco, een prachtige groente die ook wel groene torentjesbloemkool genoemd wordt. Het ziet er in ieder geval een stuk...
Gevulde parelhoen
Net even iets makkelijk dan een giga-kalkoen of een uit de kluiten gewassen kip. Parelhoen is heerlijk sappig en mals en ideaal...
Pommes duchesse
Aardappelpuree op zijn best! Opgespoten in prachtige roosjes en vervolgens krokant afgebakken in de oven. Lekkerder...
Kreeftensoep
In eerste instantie wilden we voor dit recept werken met echte kreeft in plaats van rivierkreeftjes. Maar dat is niet bepaald...
Hartige scones met oude kaas en bosui
Ook van de scones kun je een lekkere hartige variant maken. Bij dit recept krijgen de scones hun pit met name van de oude kaas...
Tiramisutorentje
De hoogste kerstboom ter wereld stond in 1950 in Washington. Hij was 67 meter hoog. Zo hoog wordt dit torentje niet. Das maar...
Gevulde rollade met tutti frutti
Dit is een gerecht dat je ook heel goed kunt bereiden als je met een groter gezelschap bent. Je bakt het namelijk af in de oven...
Heldere ossenstaartsoep
Deze soep aten wij vroeger altijd bij oma, maar dan uit een ‘pakje’. Hoe ouder oma werd hoe gekker de verhoudingen...
Dillesaus
Deze saus is heerlijk bij een stukje vis. Maar bijvoorbeeld ook bij de worteltjes. En zoals met de meeste sauzen: je hebt...
Chocolade panna cotta
Aankomen doe je tussen Oud en Nieuw en Kerst, niet tussen Kerst en Oud en Nieuw! Een bekend gezegde dat eigenlijk best wel waar...
Bladerdeeghapjes met feta en spinazie
Aan hapjes ontbreekt het niet deze Kerst! Zo hebben we al de paddenstoelenragout, de komkommer met ham en bieslook en de...
Friszure komkommer met ham en bieslook
Makkelijker dan dit wordt het niet! Je hoeft niets te koken, niets te bakken alleen maar wat te snijden en te mengen. Dat lukt...