Recept inspiratie

Franse recepten

De Franse keuken staat erom bekend dat het vele traditionele gerechten kent. Dat komt omdat de gebruiken in de verschillende regio’s van het land erg divers zijn. Hierdoor krijg je een rijke keuken met vele smaken en invloeden. Deze typisch Franse recepten willen we je niet onthouden.

Quiche Lorraine

De klassieker onder de quiches. Met spekjes, prei en crème fraîche is dit een heerlijk en eenvoudig gerecht. Deze quiche is behoorlijk erg calorierijk, dus eet ‘m niet in je eentje op. Geniet van bijvoorbeeld twee stukjes en eet er een lekkere salade bij.

Bekijk het recept: quiche Lorraine.

Coq au vin

Coq au vin maak je officieel van haan. Omdat dat hier minder goed verkrijgbaar is maken wij deze heerlijke stoofpot met kip. Minstens zo lekker! En als de ‘vin’ er maar wel in gaat hè?

Bekijk het recept: coq au vin.

Schnitzel bonne femme

Bonne femme is een Franse garnituur benaming. We hadden ‘m dus ook schnitzel met krieltjes en groente kunnen noemen, maar dit klinkt toch net lekkerder.

Bekijk het recept: schnitzel bonne femme.
Schnitzel bonne femme

Franse uiensoep

Dat slobberige broodje met gesmolten kaas is een typisch kenmerk voor een Franse uiensoep. Uiteraard mag je het broodje kaas er ook los bij serveren.

Bekijk het recept: Franse uiensoep.
Franse uiensoep

Witlofquiche

Ook witlof eet men graag in Frankrijk. Witlof verwerkt in een quiche is meteen een op en top Frans gerecht. Het bittere van de witlof wordt in deze quiche in balans gebracht door het te bakken in roomboter… en door een klein beetje suiker. Wij zijn dol op deze quiche!

Bekijk het recept: witlofquiche.
Witlofquiche

Ratatouille

Een ratatouille is eigenlijk niks meer dan een mooie schaal met veel groente die gestoofd zijn. Ui, knoflook, aubergine, courgette en tomaat mogen niet ontbreken in een echte ratatouille.

Bekijk het recept: ratatouille.

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

Laat een reactie achter

Download ons gratis weekmenu incl. 8 recepten! 🔥

X