Recept inspiratie

Recepten met blauwe bessen

Blauwe bessen zijn een superfood! Deze kleine besjes zijn onder andere goed voor hart- en bloedvaten, zitten bomvol mineralen en anti-oxidanten. Daarnaast zijn ze ook nog eens laag in calorieën en smaken ze heerlijk. Een goed idee dus om wat vaker blauwe bessen te eten. Een paar blauwe bessen zo door je schaaltje kwark is al lekker, maar met onderstaande recepten kun je nog meer genieten van een portie blauwe bessen. En voor al deze recepten kun je ook heel goed blauwe bessen uit de vriezer gebruiken.

Luchtige blueberry pancakes

Dit recept valt al jaren bij iedereen in de smaak. Heb jij ‘m al eens gemaakt? Niet? Gauw doen dan! 😉

Bekijk het recept: luchtige blueberry pancakes.
Luchtige blueberry pancakes

Yoghurtmuffins met blauwe bessen en amandelschaafsel

Deze muffins zijn heerlijk als ontbijt en als tussendoortje. Het prettige is dat je ze heel goed kunt invriezen. Maar wij denken dat ze de vriezer niet gaan halen!

Bekijk het recept: yoghurtmuffins met blauwe bessen en amandelschaafsel.
Yoghurtmuffins met blauwe bessen en amandelschaafsel

Fruitspread van blauwe bessen en aardbeien

Deze fruitspread maak je zonder suiker, vandaar dat het een spread is en geen jam. Daardoor is de spread ook minder lang houdbaar. Maar waarschijnlijk is hij ook zo op. Smeer ‘m lekker dik op je cracker, rijstwafel of op brood. In de yoghurt of kwark is deze spread ook goud! Nou ja, vooral rood én lekker fris!

Bekijk het recept: fruitspread van blauwe bessen en aardbeien.

Baked oats

Doordat je de blauwe bessen in de oven bakt springen ze open en verspreidt het sappige vruchtvlees zich door de havermout. Dat wordt smullen alsof je een taartje zit te eten!

Bekijk het recept: baked oats.

Pannenkoeken met fruitspread

Pannenkoeken met fruitspread zijn een ware traktatie! Laat de poedersuiker en stroop een keer in de kast staan! Met deze spread houd je het een stuk gezonder.

Bekijk het recept: pannenkoeken met fruitspread.

Laat een reactie achter

Download ons gratis weekmenu incl. 8 recepten! 🔥

X