Recept inspiratie

Recepten met witte kool

recepten met witte kool

Witte kool is het hele jaar verkrijgbaar. Daarnaast is het geen dure groente, maar wel eentje die heel erg gezond voor je is. Witte kool bevat namelijk veel anti-oxidanten, vitamines en mineralen. En naast al deze voordelen is witte kool ook nog eens erg lekker.

Coleslaw met appel

Natuurlijk trappen we af met deze lekker koolsalade. De combinatie van witte kool met de wortel, appel en de zelfgemaakte dressing maken dit een topgerecht bij bijvoorbeeld pulled pork.

Bekijk het recept: coleslaw met appel.
Coleslaw met appel

Gado gado

Gado gado is een heerlijk vegetarisch gerecht dat je misschien wel kent uit zo’n bakje van de Chinees. Nadat je het één keer zelf hebt gemaakt wil je nooit meer anders.

Bekijk het recept: gado gado.

Rauwkost met yoghurtdressing

Dat witte kool lekker is in een salade laten we graag zien met dit recept. Een lekkere basis rauwkostsalade die je altijd kunt eten en nooit verveelt.

Bekijk het recept: rauwkost met yoghurtdressing.

Kip yassa

Kip yassa is een traditioneel gerecht van kip met citroen. Om er een complete maaltijd van te maken hebben wij witte kool mee laten pruttelen met de kip. Wij kunnen je zeggen dat witte kool dan een hele andere smaak krijgt.

Bekijk het recept: kip yassa.

Farmersalade

Witte kool mag niet ontbreken in je farmersalade. Lekker op een broodje of toastje.

Bekijk het recept: farmersalade.

Witte koolschotel met krokant spek

Witte kool is ook uitstekend te gebruiken in een ovenschotel. deze schotel toppen we af met plakjes ontbijtspek, in de oven wordt dit heerlijk krokant.

Bekijk het recept: witte koolschotel met krokant spek.

Japanse noedels met yakisobasaus

Dit heerlijke noedelgerecht zit vol met groente zoals wortel, oesterzwammen en witte kool. Hierdoor krijg je een mooi palet vol van smaak. En de saus maak je eenvoudig zelf.

Bekijk het recept: Japanse noedels met yakisobasaus.
Japanse noedels met yakisobasaus

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X