Recept inspiratie

Verrassende salades

Bij ons vind je heerlijke salades met bijvoorbeeld aardappels of pasta. Maar we hebben ook een paar verrassende salades. Salades met ingrediënten die je zelf niet snel bij elkaar zult voegen. Wij houden wel van uitdagende combinaties en we houden van delen. Dus daar komen ze:

Salade met geitenkaas en vijgen

In deze salade gebruiken we naast vijgen en geitenkaas ook bulgur. Bulgur is een graansoort met een nootachtige smaak en stevige bite. In combinatie met de vijgen en geitenkaas een voedzame maaltijd.

Bekijk het recept: salade met geitenkaas en vijgen.

Rijstsalade met makreel

Makreel is supergezond. Deze vette vis bevat Omega-3 vetzuren en ook nog eens heel veel eiwit. Makreel is absoluut een goede keuze om eens op tafel te zetten. In combinatie met de rijst en erwtjes een verrassend geheel.

Bekijk het recept: rijstsalade met makreel.

Lauwwarme linzensalade met kabeljauw en tuinerwtjes

Linzen zijn kleine vezelbommetjes. Ze zijn daarom supergoed voor je spijsvertering. Zet dus eens vaker linzen op tafel. En start vooral met dit recept. Echt een topper met de knapperige sla en rijke smaak!

Bekijk het recept: lauwwarme linzensalade met kabeljauw en tuinerwtjes.

Bulgursalade met tuinerwtjes en gegrilde halloumi

In deze salade zitten misschien ingredienten die je niet zo vaak op tafel zet. Eenmaal gemaakt weten we zeker dat je ‘m vaker eet.

Bekijk het recept: bulgursalade met tuinerwtjes en gegrilde halloumi.

Zoete aardappelsalade met ontbijtspek en rucola

Deze salade moet je echt een keer proeven. Wij waren er ondersteboven van. De ingrediënten zijn niet bijzonder verrassend, maar de combinatie is een cadeautje pur sang.

Bekijk het recept: zoete aardappelsalade met ontbijtspek en rucola.

Frisse rijstsalade met halloumi en limoendressing

Deze rijstsalade mag absoluut niet ontbreken in het lijstje met verrassende salades. Een bord met een kleurrijke salade afgetopt met knapperige stukjes halloumi en een frisse dressing.

Bekijk het recept: frisse rijstsalade met halloumi en limoendressing.
Frisse rijstsalade met halloumi en limoendressing

Parelcouscoussalade met feta en olijven

In deze salade gaan we aan de slag met parelcouscous, het grotere broertje van gewone couscous. Qua smaak ook echt anders, dus zeker eens proberen.

Bekijk het recept: parelcouscoussalade met feta en olijven.
Parelcouscoussalade met feta en olijven

Tabouleh met granaatappelpitjes en peterselie

Tabouleh maak je van bulgur en flink wat kruiden zoals peterselie en munt. Dat geeft de typische smaak aan deze salade. Wij toppen af met granaatappelpitjes, zo krijgt je tabouleh een lekkere twist.

Bekijk het recept: tabouleh met granaatappelpitjes en peterselie.
Tabouleh met granaatappelpitjes en peterselie

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X