Recept inspiratie

Recepten met asperge

In deze blog – alles over asperges – vertellen we je al het een en ander over de asperge en verschillende soorten. Wij zijn in ieder geval blij dat ze lekker én gezond zijn, dat maakt het altijd extra leuk om mee te koken (én opeten 😉 )

Dit zijn onze favoriete recepten met asperge.

Hartige taart met asperges en parmaham

Oef, dit is zo’n hartig taartje waar je ‘u’ tegen zegt. Nu is het sowieso al een feestje om asperges te eten, maar met dit recept maak je daar echt een groot feest van.

Bekijk het recept: hartige taart met asperges en parmaham.
Hartige taart met asperges en parmaham

Risotto met asperges en garnalen

Asperges kun je ook meer dan prima in een risotto verwerken. Dat samen met garnalen en de overige ingrediënten, hmm! En o ja, niet te vergeten: er gaat een lekkere scheut witte wijn in deze risotto… (Dat is overigens niet verplicht, maar het mag!!)

Bekijk het recept: risotto met asperges en garnalen.

Aspergesoep met zalmsnippers

Liefhebbers van zowel zalm als asperge halen hun hart op met dit recept. Dat is nog eens een smaakvol soepje!

Bekijk het recept: aspergesoep met zalmsnippers.

Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto

Dit is één van die recepten met de wauw-factor. Dat je van tevoren denkt dat het ‘best lekker’ gaat worden, maar het dan proeft en denkt WAUW. Knapperige groene asperge, gegrilde paprika, kaasje, pasta en dan nog die zelfgemaakte rucolapesto… subliem!

Bekijk het recept: spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto.
Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto

Lunchsalade met asperges en beenham

Een lekkere lunchsalade met asperges ontbrak nog. Hoog tijd om die te gaan maken dus 🙂 We hebben het weer redelijk klassiek gehouden met ham en een eitje. Waarom? Omdat dat gewoon echt heel lekker is.

Bekijk het recept: lunchsalade met asperges en beenham.
Lunchsalade met asperges en beenham

Klassieke asperges met ham, ei en botersaus

Hij kon natuurlijk niet uitblijven, de klassieker de aspergegerechten: ham, ei en botersaus. Inclusief de uitleg over het correct bereiden van deze witte stengels. Heerlijk!

Bekijk het recept: klassieke asperges met ham, ei en botersaus.

Over de schrijver

Femke

Laat een reactie achter