Recept inspiratie

Recepten met paprika

Wat kun je eigenlijk veel met een paprika! Net als de tomaat dient deze prima als basis voor een saus bij een lekkere pasta bijvoorbeeld of een spread, soep, stoof of je gebruikt ze als eetbare bakjes en vult ze lekker op. Wat ook fijn is aan de paprika is dat wanneer je ‘m grilt er een fantastische smaak ontstaat. Wij houden persoonlijk wel van een gegrild paprikaatje door ons gerecht 🙂

De paprika is daarnaast een uitstekende bron van vitamine C. Hij zit vol vezels en bevat weinig calorieën. Het is daarom ook een goed idee om deze groente lekker tussendoor uit het vuistje te eten, want ook dat kan prima.

Paprikaspread

Als het draait om de paprika is dit toch wel onze topper! Een heerlijk frisse en smaakvolle spread. In eerste instantie hadden we deze spread bedacht als ontbijt voor op de cracker, maar inmiddels smeren we het ongeveer overal op 😉

Bekijk het recept: paprikaspread.

Pittige stamppot met knolselderij en gegrilde paprika

Niet een geheel bekende combinatie, maar wij zijn fan! Gegrilde paprika past prima thuis in een stamppot, en wel in deze.

Bekijk het recept: pittige stamppot met knolselderij en gegrilde paprika.

Gevulde paprika’s met couscous

Eetbare bakjes! Dat worden de paprika’s als je dit recept maakt. Je vult ze op met lekkere ingrediënten en eet alles smaakvol samen op.

Bekijk het recept: gevulde paprika’s met couscous.

Paprikasoep

De paprika geeft samen met de tomaat een prachtig kleurtje aan deze soep, maar omdat je de boel eerst lekker roostert in de oven geven ze ook een fantastische smaak.

Bekijk het recept: paprikasoep.
Paprikasoep

Zoete stoofpot met kippendijen en paprika

Stoven met paprika is ook altijd een goed idee. Hij wordt lekker zacht maar valt niet geheel uit elkaar. De smaak van de paprika trekt tijdens het pruttelen lekker in de rest van het gerecht.

Bekijk het recept: zoete stoofpot met kippendijen en paprika.
Zoete stoofpot met kippendijen en paprika

Hartige muffins met ham, kaas en paprika

Ook hartige muffins zijn bijzonder lekker. Neem bijvoorbeeld deze muffins met ham, kaas en natuurlijk: paprika! Wij vinden paprika zelf in ieder geval een topper in zo’n hartige muffin, maar als je andere groente in huis hebt dan kun je daar ook prima mee variëren.

Bekijk het recept: hartige muffins met ham, kaas en paprika.
Hartige muffins met ham, kaas en paprika

Pasta met gegrilde paprikasaus

Jij dacht dat je je favoriete pastasaus al helemaal had uitgevonden? Probeer dan deze saus van gegrilde paprika en ricotta en dan spreken we je daarna weer.

Bekijk het recept: pasta met gegrilde paprikasaus.

Kip goulash met eiernoedels

Deze heerlijke goulash zit vol groente, en dus mag de paprika niet ontbreken.

Bekijk het recept: kip goulash met eiernoedels.
Kip Goulash met eiernoedels

2 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X