Recept inspiratie

Slowcooker recepten

Sommige van onze recepten kosten wat meer tijd om klaar te maken. Wil je deze recepten toch maken maar heb je niet zoveel tijd? Dan is een slowcooker misschien wat voor jou. Of heb je een slowcooker, maar weet je niet zo goed wat je erin kunt klaarmaken? Lees dan vooral verder!

De naam zegt het al, in de slowcooker kook je je gerecht langzaam gaar. Het voordeel ervan is dat je de ingrediënten er in doet, je zet ‘m aan en vervolgens kun je gewoon de hele dag de deur uit. Zodra je rond etenstijd weer terug komt dan hoef je alleen nog maar een bord en bestek te pakken en je kunt zo aan tafel. Door het langzame garingsproces blijven de smaken goed behouden. Ook blijft je vlees erg sappig en is een slowcooker dus uitermate geschikt om er vlees, soepen of stoofpotten in klaar te maken.

Wij hebben geen speciale ‘slowcooker recepten’, maar wel een aantal recepten die perfect zijn om klaar te maken in de slowcooker. Dit is onze top 10.

Goulash met rijst

Alles behalve de rijst kun je in de slowcooker bereiden. De rijst kook je even apart erbij. Of kies je helemaal voor een snelle variant? Eet er dan wat stukjes stokbrood bij in plaats van rijst.

Bekijk het recept: goulash met rijst.
Goulash met rijst

Erwtensoep

De erwten hebben nu eenmaal wat tijd nodig om gaar te worden. Dus hop, in de pan en koken maar. Erwten hoef je in tegenstelling tot peulvruchten niet voor te koken.

Bekijk het recept: erwtensoep.
Erwtensoep

Oer-Hollandse hachee

Ook echt een makkelijk recept om klaar te maken in de slowcooker. Even de aardappels en rode kool klaarmaken en het gerecht staat op tafel.

Bekijk het recept: oer-Hollandse hachee.
Oer-Hollandse hachee

Stoofperen

Misschien niet het eerste recept waar je aan denkt, maar ook stoofperen kun je heel goed klaarmaken in de slowcooker.

Bekijk het recept: stoofperen.

Pulled pork

Grote stukken vlees zijn bij uitstek geschikt om klaar te maken in de slowcooker. Het vlees blijft door de langzame garing supermals. De koolsalade en de barbecuesaus kun je ook al van te voren maken. Wanneer het vlees gaar is, kun je meteen aanschuiven.

Bekijk het recept: pulled pork.
Pulled pork met koolsalade en barbecuesaus

Zoete stoofpot met kippendijen en paprika

De kippendijen maak je perfect gaar in de slowooker. Door de langzame garing geven de uien en de paprika’s lekker veel smaak af.

Bekijk het recept: zoete stoofpot met kippendijen en paprika.
Zoete stoofpot met kippendijen en paprika

Bruine bonensoep

Net als erwtensoep kun je ook bruine bonensoep perfect klaarmaken in de slowcooker. Let er wel op dat je de droge bonen eerst een nacht weekt en even voorkookt. Ongekookte peulvruchten bevatten namelijk lectine, dit is giftig voor mensen. Een minuut of 10 is al voldoende. Daarna alles in de slowcooker en je kunt de deur uit.

Bekijk het recept: bruine bonensoep.

Pistoletje warme beenham met honing-mosterdsaus

De pulled pork, maar ook een rollade of andere grote stukken vlees kunnen in de slowcooker. Zo ook de beenham voor dit heerlijke broodje. De beenham wordt langzaam gaar en blijft mooi rosé van binnen.

Bekijk het recept: pistoletje warme beenham met honing-mosterdsaus.

Klassieke bolognesesaus

Misschien denk je er niet meteen aan om bolognesesaus klaar te maken in de slowcooker, maar je raad het al; ook dit is een toprecept hiervoor. En maak meteen een dubbele portie, deze saus is namelijk heel goed in te vriezen.

Bekijk het recept: klassieke bolognesesaus.
klassieke bolognesesaus

Coq au vin

Coq au vin smaakt het lekkerst als het rustig kan garen. Dus een ideaal recept voor de slowcooker. En giet niet alle wijn in de slowcooker, dan kun je ondertussen nog een glaasje drinken 😉

Bekijk het recept: coq au vin.

Boeuf bourguignon

De Franse klassieker maak je ook heel gemakkelijk klaar in de slowcooker.

Bekijk het recept: boeuf bourguignon.

Wat is jouw favoriete slowcooker recept? Of heb je een goede tip? Deel ‘m gerust hieronder.

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

6 reacties

  • Misschien wel handig om te vermelden dat recepten aangepast dienen te worden voor een slowcooker. Je kunt stoofrecepten niet zomaar 1 op 1 overnemen. Bij een slowcooker is meer garingstijd nodig en veel minder vocht dan bij een stoofgerecht in een pan op het vuur.

  • Babi pangang kun je er ook heel goed en lekker in maken! Of bolognese saus!! 😋 Ik heb een multicooker, maar dat is bijna hetzelfde!

  • Zouden jullie de recepten willen aanpassen aan klaarmaken in de slowcooker? Qua vocht moet er minder bij bijvoorbeeld. En ook de tijd dat het in de cooker moet is anders dan ‘pruttelen met de deksel er schuin op’. 😉

    • In dit artikel geven we een aantal suggestie van recepten die je goed kunt klaarmaken in de slowcooker. Uiteraard moet je ze nog wel iets aanpassen naar de slowcookerstandaarden.

Laat een reactie achter