De term ‘curry’ wordt in de westerse wereld gebruikt voor vrijwel elk gekruid en sausachtig gerecht dat in Aziatische stijl wordt gekookt. Wil je weten hoe een curry precies aan zijn kleur komt? Lees dan: kleuren curry’s.
Omdat we in de ‘kleuren curry’s-blog’ al het één en ander vertellen over curry’s, houden we het hier lekker kort. Bekijk al onze lekkere curry recepten!
Gele curry met sugarsnaps en kikkererwten
Voor een lekkere curry hoef je echt niet lang in de keuken te staan. Met dit recept kun je prima variëren met de groente. Kies bijvoorbeeld wat je nog in voorraad hebt, of wat je zelf het lekkerst vindt.
Bekijk het recept: gele curry met sugarsnaps en kikkererwten.
Groene curry met witvis
Zo lekker, de vis in dit gerecht absorbeert de smaken van de curry. Al met al vormen de ingrediënten van dit recept een heerlijk smakelijk geheel.
Bekijk hier het recept: groene curry met witvis.
Snelle Indiase curry
Deze curry doet zeker eer aan zijn naam. Voor een lekkere curry heb je trouwens ook echt geen 30 ingrediënten nodig. Neem bijvoorbeeld deze Indiase curry!
Bekijk hier het recept: snelle Indiase curry.
Gele curry met garnalen
Ook de garnaal is een uitstekend ingrediënt om in een curry te verwerken. Wij hebben dat in deze lekkere gele curry gedaan.
Bekijk hier het recept: gele curry met rijst en garnalen.
Groene curry met zoete aardappel en kip
Ook zoete aardappel ook perfect past in een curry. En niet zo maar een! Deze zit lekker vol groente en barstensvol smaak.
Bekijk hier het recept: groene curry met zoete aardappel en kip.
Thaise curry met zoete aardappel, bloemkool en abrikoos
Een heerlijke vega curry is dit recept geworden. Boordevol eiwitten door de linzen en lekker veel groent. Je eet ‘m met rijst, couscous, bulgur of een naanbroodje.
Bekijk het recept: Thaise curry met zoete aardappel, bloemkool en abrikoos.
Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en sugar snaps
Een lekker pittig maaltje is dit. Daarnaast ook nog boordevol groente en daardoor super smaakvol en kleurrijk.
Bekijk het recept: Thaise rode curry met kip, zoete aardappel en sugar snaps.
Zoete aardappelquiche met curry
De zoete aardappel in combinatie met de pittige gele curry is om je vingers bij op te eten. Daarnaast ook nog eens boordevol groenten, dus jouw dagelijkse portie krijg je zo wel binnen.
Bekijk het recept: zoete aardappelquiche met curry.
Groene currypasta
Zelf groene currypasta maken! Dat is echt niet moeilijk. Je gebruikt lekker pittige groene pepers en groene specerijen – hé zou hij daarom groen zijn? – en citroen. Een pittige, smaakvolle pasta met een fris tintje.
Bekijk hier het recept: groene currypasta.
Gele currypasta
Omdat we ook best wat gele curry recepten hebben inmiddels, hebben we ook een gele curry toegevoegd aan onze currycollectie. Mild, kruidig en net als de groene curry: super smaakvol.
Bekijk hier het recept: gele currypasta.
Rode currypasta
En natuurlijk mag de rode currypasta niet ontbreken. Vanaf nu kun je eindeloos blijven variëren met zelfgemaakte curry’s.
Bekijk het recept: rode currypasta.
Laat een reactie achter